Izvērtējot seksuālo minoritāšu pasākuma "Rīgas praids 2005" norisi, secināms, ka Latvijā pastāv ne tikai diskriminācija, bet arī neizpratne par cilvēka pamattiesībām, aģentūrai LETA atzina Latvijas Cilvēktiesību un etnisko studiju centra (LCESC) pārstāve Ilze Brands-Kehre.
"Ļoti satraucoši ir tas, ka politiķi neizrāda atbalstu savai tautai, bet gan paši kurina naidu," sacīja LCESC pārstāve.

Viņa uzsvēra, ka pagājušajā nedēļā notikušais seksuālo minoritāšu pasākums liecina, ka cilvēki ir ļoti neiecietīgi viens pret otru un savas emocijas izrāda ar dusmu palīdzību.

Brends-Kehre izteica nožēlu, ka valdībā nav neviena izteikta līdera, kas spētu saprast un izskaidrot citiem, ka katram cilvēkam ir tiesības izpausties. "Uzskatu, ka būtu jāizstrādā kādas iecietības programmas, kas palīdzētu vienam otru izprast un pieņemt," domā cilvēktiesību aizstāve.

Viņa pauda viedokli, ka Latvijā ir lielas problēmas ar cilvēktiesību respektēšanu un šīs problēmas ir jānovērš. "Ir jāstrādā ar sabiedrību, ir jāstrādā ar valdību," sacīja Brends-Kehre. Viņa piebilda, ka liela nozīme ir arī medijiem, jo tieši caur presi ir iespējams cilvēkiem izskaidrot un parādīt, ka mēs dzīvojam pilsoniskā sabiedrībā un katram no mums ir tiesības.

LCESC pārstāve pauda gandarījumu, ka pagājušajā nedēļā notikušā seksuālo minoritāšu pasākuma laikā policija ļoti profesionāli veica savu darbu: "Drošības sargi strādāja ļoti profesionāli, paužot neitrālu attieksmi un uzturot kārtību."

"Ir ļoti žēl redzēt šo neiecietību un naidu, kas ir cilvēkos pret tiem, kuri atšķiras no lielākā vairākuma," sacīja Brends-Kehre, atzīstot, ka sākotnēji jāizskauž diskriminējošā attieksme un nosodījums politiķos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!