Foto: F64

Piektdienas rītā braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apmierinoši, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Gulbenes un Madonas apkaimēs sākot no pulksten 3:40 rītā ceļu preventīvās kaisīšanas darbos iesaistītas astoņas VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Laikā, kad vēl nav iestājušies noturīgi ziemas apstākļi, autoceļu stāvoklis var negaidīti mainīties, bet atsevišķos posmos ceļi kļūst slideni, atgādina "Latvijas Valsts ceļi".

Ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, tas īpaši attiecas uz praktiski neredzamo "melno ledu", kas veidojas, sasalstot ūdens kondensātam.

Apledošanu būtiski ietekmē ne tikai laika apstākļi, bet arī mikroklimata faktori - apkārtnes reljefs, apēnojums un ceļa klātnes veids.

Paaugstinātā riska vietas uz ceļa, kur apledojums veidojas ātrāk un visbiežāk, ir tiltu brauktuves un ceļš, kas ir noēnots vai iet cauri ieplakām, kur koncentrējas auksts gaiss. Ceļa apledojums var veidoties dažādu vides faktoru ietekmē, arī tad, kad ārēji par to nekas īpaši neliecina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!