Foto: DELFI

No svētdienas vakara līdz pirmdienas vakaram Latvijā ir spēkā brīdinājums par snigšanu, kuras laikā var būt pazemināta redzamība, apgrūtināta pārvietošanās, kā arī iespējama koku zaru lūšana un elektrolīniju bojājumi, portāli "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

6. februārī nakts pirmajā pusē no dienvidrietumiem Latviju sasniegs plaša nokrišņu zona, kas pakāpeniski šķērsos valsts teritoriju. Gaidāms sniegs, slapjš sniegs, brīžiem snigs stipri un redzamība būs pazemināta zem 500 metriem. Kopējā nokrišņu summa daudzviet Latvijā gan naktī, gan dienā sasniegs 10-14 mm. Būs apgrūtināta pārvietošanās, kā arī uz vadiem un koku zariem var veidoties stiprs slapja sniega nogulums. Atsevišķos rajonos tas var izraisīt koku zaru lūšanu un elektrolīniju bojājumus.

Brīdinājums ir spēkā no svētdienas plkst. 21:00 līdz pirmdienas plkst. 20:00.

Snigšana var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. VUGD aicina būt uzmanīgiem gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!