Foto: Shutterstock

Piektdien jārēķinās ar palēninātu satiksmi Jūrmalas un Saulkrastu virzienā, informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi". Uzņēmums aicina izmantot elektrovilcienus un plānot braucienus ārpus ierastajām sastrēgumstundām.

Uz Jūrmalas šosejas (A10) un Tallinas šosejas (A1) Saulkrastu apvedceļa posmā notiek ceļa remontdarbi. Piektdienas pēcpusdienā, kad daudzi dosies ārpus Rīgas un uz jūras piekrasti, Pierīgā Jūrmalas un Saulkrastu virzienā satiksme būs palēnināta.

"Latvijas Valsts ceļi" aicina autobraucējus savlaicīgi plānot savus braucienus, izvēlēties laiku ārpus ierastajām sastrēgumstundām un rēķināties ar papildu laiku ceļam. Tāpat uzņēmums nokļūšanai Jūrmalā un Vidzemes piekrastes ciematos aicina izmantot elektrovilcienu satiksmi, bet caurlaides iebraukšanai Jūrmalā iegādāties attālināti.

Jūrmalas šosejas (A10) remontdarbu zonā no Rīgas robežas līdz Jūrmalai satiksme tiek organizēta pa Rīgas virziena brauktuvi pa divām joslām katrā virzienā. Autobraucējiem īpaša uzmanību jāpievērš ceļazīmēm pie divlīmeņu mezgla Jūrmalas šosejas krustojumā ar Rīgas apvedceļu, jo asfaltēšanas laikā satiksmes mezgla nobrauktuves ir slēgtas – satiksmes organizācija tur var tikt mainīta katru dienu.

Uz Saulkrastu apvedceļa (A1) no Lilastes līdz Zvejniekciemam notiek būvdarbi. Patlaban tur ir viens ar luksoforiem regulēts posms un ātruma ierobežojums 70 un 50 kilometriem stundā.

Vēl Rīgas apkārtnē turpinās remontdarbi uz Jelgavas šosejas (A8) posmā no Jaunolaines līdz Misas tiltam. Satiksme tur tiek organizēta pa vienu brauktuvi abos virzienos.

Uz Daugavpils šosejas (A6) starp Skrīveriem un Aizkraukli remontposmā ir divi ar luksoforiem regulēti posmi un slēgts ceļa Bauska–Aizkraukle (P87) pieslēgums Daugavpils šosejai un satiksme ir novirzīta pa Jaunceltnes ielu Aizkrauklē.

Kopumā gandrīz 60 valsts autoceļu posmos notiek remontdarbi, to skaitā uz 15 tiltiem un ceļu pārvadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!