Izglītības un zinātnes ministrijas ierēdņi aicina Rīgas skolu direktorus pievērst lielāku uzmanību nereģistrēto reliģisko organizāciju darbībai skolās, līmējot sludinājumus un vilinot skolēnus iesaistīties viņu organizācijās.
Piektdien Rīgas 2.vidusskolā notika Rīgas skolu direktoru tikšanās ar mēru Gundaru Bojāru, domes atbildīgo komiteju vadītājiem un arī ar IZM Vispārējās izglītības departamenta direktoru Gunti Vasiļevski.

Vasiļevskis direktoriem stāstīja, ka departamentam esot bijušas problēmas ar "dažām šādām organizācijām", kuras, dāvinot bērniem Bībeles, aicina viņus arī iesaistīties reliģiskajā darbībā. Bijuši vairāki šādi gadījumi, tādēļ departaments mēģinājis apstādināt konkrētu reliģisko organizāciju jebkuras aktivitātes skolās.

Vasiļevskis norādīja, ka tiesības izlikt sludinājumus un mācīt ir vienīgi likumīgi reģistrētām reliģiskām organizācijām un arī tikai pēc savas darbības saskaņošanas ar skolu un ministriju. Ministrijas ierēdnis arī aicināja skolu direktorus informēt par šādiem gadījumiem ministriju, Reliģisko lietu pārvaldi, kā arī bērnu vecākus.

Reliģisko lietu pārvaldē informēja, ka šādi gadījumi nav bieži. Nesen kāda māte, kuras bērns mācās Rīgas Franču licejā, sūdzējusies par meitas iemānīšanu ar viltu krišnaītu organizācijā. Pārvalde lūgusi liceju sniegt sīkāku informāciju par organizācijas darbību skolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!