Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTVP) ceturtdien izteica brīdinājumu "TV5 Rīga" par realitātes šovā "Sapņu sala" izskanējušajām rupjībām, informēja padomes jurists Edgars Jaunups.
Brīdinājumu padome pamatoja ar radio un televīzijas likuma normu, kas aizliedz laika posmā no pulksten 7 līdz 22 izplatīta raidījuma tekstā pieļaut "rupjības un nepieklājīgus izteicienus un tas nedrīkst attiekties uz seksuālām darbībām". Padome pārbaudīja 18.marta dienas raidījuma ierakstu un nolēma par to izteikt brīdinājumu.

TV5 preses sekretāre Agnija Greiziņa atzina, ka televīzija, rādot realitātes šovu, tiešraidē mēģina "izķert" rupjības un aizklāt tās ar skaņas signālu un arī turpmāk "darīs, ko varēs", lai rupji izteicieni neizskanētu ēterā, bet "tur ir dzīvi cilvēki un šie vārdi viņiem pasprūk", lai gan šova dalībnieki ir par to brīdināti.

Greiziņa skaidroja, ka dažreiz šova veidotāji nav paspējuši vārdus izķert. Viņa norādīja, ka TV5 nevēlas, lai rupjības nonāktu līdz skatītājiem, bet "tomēr šovs ir zināms sabiedrības spogulis".

Jāatgādina, ka padome bija saņēmusi vairāku cilvēku sūdzības par šova satura vulgaritāti, kā arī par raidījuma valodu, jo programmas dalībnieki vairāk runājot krieviski. Kādā sūdzībā bija norādīts, ka "raidījumi ir tik pretīgi, ka izraisa zināmu interesi, kādu cūcību viņi rādīs nākamo reizi".

"TV5 Rīga" februārī sāka rādīt jaunu realitātes šovu "Sapņu sala", kurā piedalījās divas krievu meitenes un puisis un viena latviešu meitene un divi puiši, kuri sešas nedēļas dzīvoja noslēgtā vidē un tika novēroti ar videokamerām. Reklamējot jauno programmu, TV5 solīja "pavedinošas situācijas, jutekliskas attiecības, erotiskas rotaļas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!