Lai pārrunātu politisko situāciju Latvijā, pirmdien ticies pozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis un opozīcijā esošās Pirmās partijas līderis Ainars Šlesers, taču plašāka informācija par pārspriesto sniegta netiek.
Brigmanis sacīja, ka tikšanās laikā pārrunāta situācija valstī, taču atbilstoši savstarpējai norunai plašāki komentāri par sarunām sniegti netiks.

Savukārt Šlesers atzīmēja, ka abas partijas 13 mēnešus ir bijušas koalīcijas partneri, tādēļ šodien apspriesta situācija valstī. "Es apstiprināju, ka strādāsim opozīcijā konstruktīvi un atbalstīsim jautājumus, kas atbilst mūsu programmatiskajām nostādnēm," sacīja Šlesers.

Šlesers uzsvēra, ka partija noraidot jebkuru iespēju strādāt Repšes vadītā valdībā, jo "viņš ir cilvēks, kurš pierādījis, ka nav spējīgs strādāt komandā".

Šlesers tomēr norādīja, ka LPP ir gatava pieņemt rakstiskus piedāvājumus par valdības krīzes risināšanu no partijas "Jaunais laiks".

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija, tikšanās laikā ZZS mēģināja izzināt, ar kādiem nosacījumiem LPP piekristu strādāt koalīcijā. LPP pārstāvji norādījuši, ka paši nerosinās un arī neatbalstīs Repšes valdības demisiju. ZZS pārstāvji arī esot norādījuši, ka LPP un partijai "Jaunais laiks" vajadzētu tikties divpusējās sarunās..

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!