Foto: LETA
Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pirms referenduma par krievu valodu kā otru valsts valodu nekādu "pret" kampaņu neveidos, jo šis jautājums tik bieži ir pārrunāts, ka katram iedzīvotājam ir skaidrs, kā vajag rīkoties, sacīja ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Kā ziņots, iepriekš Brigmanis uzsvēra, ka uz referendumu ir jāiet un tajā ir jābalso pret krievu valodu kā otru valsts valodu, lai balsojumā šādu izvēli izdarītu vismaz viens miljons pilsoņu un tas būtu pēc iespējas pārliecinošāks, - tādējādi netiks pieļauta iespēja, ka šo jautājumu kāds varētu atkal izmantot nākotnē, lai veidotu savu politisko kapitālu.

ZZS frakcijas vadītājs norādīja, ka iedzīvotāju pašreizējo zināšanu dēļ speciāla kampaņa nebūs vajadzīga. Arī jautājuma formulējums vēlēšanu zīmē ir saprotams, un to nav nepieciešams īpaši skaidrot. Sarunā ar vēlētājiem šis jautājums dažkārt tiekot skarts, jo tas ir "aktuāls pats par sevi".

Kā ziņots, pirms referenduma par krievu valodas statusu atsevišķas valsts finansētas kampaņas nebūs, 23.janvārī pēc koalīcijas partiju padomes sēdes žurnālistiem pastāstīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Jau ziņots, ka 18.februārī notiks tautas nobalsošana par grozījumiem Satversmē, kas paredz mainīt krievu valodas statusu. Referendumā Satversmes grozījumi tiks pieņemti, ja par tiem nobalsos vairāk nekā puse balsstiesīgo vēlētāju, kuru skaits 11.Saeimas vēlēšanās bija 1 543 786, tātad par otras valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai referendumā būs jānobalso vismaz 771 893 vēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!