Foto: EPA/LETA
Trešdien Latviešu biedrība Beļģijā rīkos diskusiju "Mazās Latvijas lielie kari", kurā pārrunās Latvijas dalības starptautiskajās operācijās politiskos, ekonomiskos un morālos aspektus, informēja Aizsardzības ministrija.

Diskusijā piedalīsies Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Veiko Spolītis, Latvijas pārstāvniecības NATO vadītāja vietnieks Andžejs Viļumsons, Latvijas militārā pārstāvja NATO vietnieks pulkvedis Jānis Gailis un Latvijas Radio korespondente Ina Strazdiņa.

Eksperti pārrunās operāciju nozīmi starptautiskās drošības stiprināšanā, dalībvalstu iesaisti Eiropas Savienības un NATO starptautiskajās operācijās, kā arī diskutēs par Latvijas iesaisti un spējām starptautiskajās operācijās.

Latvija un tās bruņotie spēki aktīvi piedalās gan Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) spēju stiprināšanā, gan NATO un Eiropas Savienības (ES) īstenotajās starptautiskajās operācijās un citos kolektīvās drošības stiprināšanas pasākumos.

Dalību starptautiskajās operācijās Latvijas karavīri sāka Balkānu reģionā - 1996.gadā Bosnijā un Hercegovinā, bet 1999.gadā Albānijā un Kosovā. 2003.gada februārī bruņoto spēku vienības devās uz Afganistānu un maijā uz Irāku.

Kopš 1996.gada, kad Latvijas karavīri sāka dienestu starptautiskajās operācijās, līdz 2010.gada 31.decembrim tajās ir dienējuši jau 3607 karavīri, pildot dienesta pienākumus Bosnijā un Hercegovinā, Albānijā, Kosovā, Afganistānā, Irākā, Maķedonijā un Gruzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!