Kopš 1992.gada aptuveni 600 studenti no Latvijas ar Lielbritānijas padomes atbalstu saņēmuši stipendijas studijām Lielbritānijā, šodien Lielbritānijas padomes Latvijas nodaļas desmitgades svinībām veltītajā pasākumā sacīja Lielbritānijas padomes Baltijā direktors Kriss Edvards.
Turklāt aizvadīto desmit gadu laikā Lielbritānijas padomē aptuveni 5500 Latvijas iedzīvotāju nokārtoja visdažādākos eksāmenus. Edvards uzsvēra, ka lielā Latvijas iedzīvotāju ieinteresētība liecina - Latvijā Lielbritānijas padome darbojas veiksmīgi un tā ir nepieciešama šīs valsts iedzīvotājiem.

Pēc Edvarda teiktā, Lielbritānijas padome nedarbojas tikai kāda konkrēta sabiedrības slāņa labā, bet tā veicina cilvēku un kultūru sadarbību neatkarīgi no vecuma un dzīves iespējām.

Par godu Lielbritānijas padomes darbībai Latvijā tiek rīkota īpaša padomes desmitgades pasākumu programma ar nodomu atspoguļot Lielbritānijas padomes darbības sfēras daudzpusību un iepazīstināt sabiedrību ar Lielbritānijas kultūras, mākslas un mūzikas tendencēm.

Jubilejas svinības atklās mūsdienu dejas izrāde "Alise", kuras pirmizrāde notiks 7.aprīlī Latvijas Nacionālajā operā. Tai sekos pasākumu virkne, kuras ietvaros interesentiem tiks piedāvāta iespēja apmeklēt gan meiteņu koru koncertu operā, britu arhitektūras fotoizstādi "Building Sights", video mākslas pasākumu "Black Box Recorder", gan "Club Music" pasākumu ar Lielbritānijas un Latvijas dīdžeju piedalīšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!