Foto: LETA

Nemierīgas aizvadītās brīvdienas bijušas Bauskas iedzīvotājiem – naktī uz svētdienu ugunsdzēsēji devušies septiņos izbraukumos, lai dzēstu degošus atkritumus. Savukārt Rīgā ugunsnelaimes kaitējumu nodarījušas diviem cilvēkiem, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Kā informē VUGD, naktī no sestdienas uz svētdienu ap plkst. 02:10 VUGD saņēma izsaukumu, ka Bauskā, Pionieru ielā, deg atkritumi. No blakus esošās dzīvojamās mājas lielā piedūmojuma dēļ ugunsdzēsēji glābēji evakuēja 78 gadus vecu sievieti. Atpakaļceļā ugunsdzēsēji glābēji ieraudzīja, ka atkritumu konteiners deg Kareivju ielā. Līdz pussešiem no rīta ugunsdzēsēji glābēji izbrauca vēl uz pieciem izsaukumiem, kuros dega atkritumu, trīs no tiem bija uz Dārza ielu.

VUGD Bauskas daļas komandieris Jānis Ķērpis portālam "bauskasdzive.lv" sacījis, ka septiņos degušajos atkritumu konteineros ievietotie atkritumi bija aizdedzināti konteineru novietošanas laukumos Pionieru, Salātu un Dārza ielā. Ķērpis pēc aizdegšanās intervāla lēš, ka ļaundari pārvietojušies ar automobili.

Arī Valsts policijas Bauskas iecirknī apliecināts, ka pirmā informācija par degošu atkritumu konteineru saņemta 14.oktobrī plkst. 2:46. Pēc tam ar nelielu intervālu reģistrēti vēl vairāki dedzināšanas gadījumi. Sākta notikušā izmeklēšana.

Svētdien no rīta, plkst. 08:03, VUGD saņēma informāciju, ka Rēzeknē, Bukmuižas ielā, vienstāvu dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvoklī deg sadzīves mantas viena kvadrātmetra platībā. Ugunsgrēkā tika izglābts un cieta apmēram 45 gadus vecs vīrietis, kurš tika hospitalizēts.

Vakar, ap plkst. 20 VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Miera ielā, piecstāvu dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas ceturtā stāva gaitenī deg mēbeles, griesti un siena 40 kvadrātmetru platībā. Ar autokāpņu palīdzību no ēkas piektā stāva ugunsdzēsēji glābēji izglāba divus pieaugušos un vienu bērnu, savukārt pa iekšējām kāpnēm ar elpošanas aparātu no ēkas tika izvests vēl viens pieaugušais.

Vakar, ap plkst. 22:09, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Zeltiņu ielā, daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ceturtā stāva dzīvoklī degušas sadzīves mantas viena kvadrātmetra platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 60 gadus veca sieviete.

Kopumā aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šā gada 13.oktobra plkst. 6:30 līdz 15.oktobra plkst. 6:30, VUGD saņēma 62 izsaukumus. Kopumā tika dzēsti 39 ugunsgrēki, veikti 12 glābšanas darbi, bija arī 11 maldinoši izsaukumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!