Foto: F64
Tuvākajā nedēļā laika apstākļus Latvijā noteiks anticiklons, kura centrs atradīsies virs Krievijas rietumu rajoniem, turklāt tas pakāpeniski pieņemsies spēkā – atmosfēras spiediens tā centrā aizvien paaugstināsies, liecina Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Foto galerija

Ciklona dēļ Latvijā šajās brīvdienās gaidāms ļoti augsts atmosfēras spiediens, pēc tam darba nedēļas sākumā atmosfēras spiediens pazemināsies, bet pēc 20. janvāra no jauna būtiski paaugstināsies. Līdz ar to šajās dienās gaidāms trešais, medicīniski nelabvēlīgais laika tips.

Par normālu atmosfēras spiedienu ir pieņemts atmosfēras spiediens 760 milimetrus (mm Hg) jūras līmenī. Brīvdienās atmosfēras spiediens sasniegs 780 (mm Hg), bet pēc 20.janvāra var pat pārsniegt 785 (mm Hg).

Visaugstākais atmosfēras spiediens šajā periodā novērots Daugavpilī 1997. gada 16. decembrī, kad tas sasniedza 792 mm Hg jūras līmenī. Salīdzinoši pavisam nesen - 2008.gada 23. novembrī - Alūksnē tika novērots atmosfēras spiediens 719 mm Hg jūras līmenī – tas ir ļoti zems atmosfēras spiediens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!