Foto: LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki dzēsuši ķīmiskas vielas ugunsgrēku Dobelē, Spodrības ielā, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Sestdien pulksten 23.10 tika saņemts izsaukums Spodrības ielas Dobelē, kur vienstāva ražošanas ēkā dega ķīmiska viela sešu kvadrātmetru platībā. Izmantojot pulvera ugunsdzēsības aparātus, liesmas tika nodzēstas.

Viela tika pārkrauta metāla konteineros un nogādāta ārpus telpām drošā attālumā. Notikumā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 01.43 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 20.53 VUGD saņēma izsaukumu Jēkabpilī, kur vienstāva neapsaimniekotā ēkā dega sadzīves priekšmeti viena kvadrātmetra platībā. No piedūmotās ēkas tika izglābti divi cilvēki. Pulksten 21.14 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt piektdien pulksten 21.21 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur no sešstāvu ēkas ceturtā stāva dzīvokļa loga cēlās dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvokļa virtuvē uz ieslēgtas plīts dega ēdiens 0,02 kvadrātmetru platībā, kā arī pamodināja un no piedūmotajām telpām izveda cilvēku, kurš atradās blakus istabā un bija aizmidzis. Pulksten 21.50 ugunsgrēks tika likvidēts. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

Pulksten 18.25 tika saņemts izsaukums Cēsu novada Amatas pagastu, kur dega kūts un saimniecības ēka 196 kvadrātmetru platībā. Ēkās atradās siens lielā daudzumā un 30 kubikmetri malkas. Sestdien pulksten 12.14 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 18.09 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Alūksnē, kur piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtajā stāvā dzīvoklī ar atklātu liesmu dega virtuve, sadzīves priekšmeti un balkons astoņu kvadrātmetru platībā un bija izveidojies spēcīgs piedūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba piecus cilvēkus un vēl astoņi cilvēki no ēkas evakuējās.

Notikumā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Ugunsdzēsēji glābēji saņēma informāciju, ka pirms VUGD ierašanās no degošā dzīvokļa kaimiņš izglāba trīs cilvēkus.

VUGD pateicas iedzīvotājam par pašaizliedzīgo rīcību. Pulksten 20.30 ugunsgrēks tika likvidēts. Mājoklī, kur bija izcēlusies ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.

Sestdien pulksten 06.25 ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Rēzeknes novada Dricānu pagastā, kur vieglā automašīna bija iebraukusi grāvī. No avarējušā transportlīdzekļa, izmantojot hidrauliskos instrumentus un paceļot automašīnas jumtu, tika atbrīvoti divi cilvēki un nodoti NMPD mediķiem. Ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnas akumulatora klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļu. Pulksten 07.36 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Savukārt sestdien pulksten 15.25 tika saņemta informācija, ka Jaunolainē uz autoceļa Salaspils – Babīte notikusi četru automašīnu sadursme. Notikuma vietā ar hidrauliskiem instrumentiem no avarējuša transportlīdzekļa tika atbrīvots viens cilvēks un nodots NMPD mediķiem. Automašīnām tika atvienotas akumulatora klemmes, viena automašīna tika novilkta ar vinču no ceļa braucamās daļas, kā arī tika sakārtota ceļa braucamā daļa. Plkst. 16.51 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajās diennaktīs VUGD saņēma 162 izsaukumus – 44 uz ugunsgrēku dzēšanu, 82 uz glābšanas darbiem, bet 36 izsaukumi bija maldinājumi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!