Foto: DELFI
Pagājušajā nedēļas nogalē Valsts policijā saņemta informācija par Brocēnos bez vecāku uzraudzības uz ielas atstātu meitenīti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

10. maija vakarā, ap pulksten 23.30, Valsts policijā saņemta informācija, ka Brocēnos uz ielas atrodas nepieskatīts bērns. Kāda iedzīvotāja no balkona redzējusi manāmi iereibušu sievieti, kura lamā savu meitu.

Izejot ārā pie meitenes, viņa prasījusi, kur bērns dzīvo. Meitene bijusi ļoti komunikabla un arī norādījusi uz savu māju, taču tur neviens durvis vaļā nav vēris. Atgriežoties notikuma vietā, meitenes māte jau bija aizgājusi, un sieviete nolēma zvanīt Valsts policijai.

Likumsargi ieradušies notikuma vietā un devušies uz meitenes dzīvesvietu, kur durvis atvērušas sievietes paziņas. Vēlāk uz dzīvesvietu atnākusi arī bērna mamma, ar kuru nebija iespējams komunicēt, tāpat viņai bija grūtības nostāvēt kājās. Tika pieņemts lēmums bērnu nogādāt krīzes centrā.

Likumsargi, reaģējot uz notikumu un paredzot, ka būs jātransportē mazs bērns, jau parūpējās par bērnu autokrēsliņu, kurā arī iesēdināja sešus gadus veco meitenīti. Bērnu nodeva krīzes centra darbinieku rokās. Policija norāda, ka meitene nemaz nebija nobijusies – bija ļoti komunikabla gan ar Valsts policiju, gan ar sievieti, kura izsauca likumsargus.

Meitenes mamma iepriekš nekad nav nonākusi policijas redzeslokā. Sievietei noformēts protokols par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu. Tas jau nosūtīts Brocēnu novada administratīvajai komisijai lēmuma pieņemšanai. Tāpat par notikušo ir informēta bāriņtiesa, kura ir tiesīga lemt par tālākām darbībām, kas skar ģimeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!