Foto: F64
Nacionālo bruņoto spēku Nodrošinājuma pavēlniecība parakstījusi 41 999 eiro vērtu līgumu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, par taktisko cietušo šķirošanas gaismu iegādi, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Līgums noslēgts ar SIA "Zommers", kas piegādās ASV uzņēmuma "Southwest Synergistic Solutions" ražotās taktiskās cietušo šķirošanas gaismas "E/T Light" (Version 4).

Aizsardzības ministrija portālam "Delfi" paskaidroja, ka taktisko šķirošanas gaismu izmanto, lai sagrupētu cietušos pēc ievainojuma smaguma pakāpes. Gaisma tiek izmantota nakts un nelabvēlīgos laika apstākļos, kā arī situācijās, kad vienlaikus ir daudz cietušo.

Taktiskā cietušo šķirošanas gaisma "E/T Light" ir ērti izmantojama un viegli pārnēsājama, pielāgojama, izmantojama lielā attālumā, kā arī pārbaudīta reālos kaujas apstākļos, piebilda ministrija.

Līgumā ar "Zommers" atrunāts, ka piegādātājam jānodrošina vismaz divus gadus ilga taktiskās cietušo šķirošanas gaismas garantija.

Ražotāja mājaslapā rakstīts, ka viena taktiskā cietušo šķirošanas gaisma maksā 39 ASV dolārus (34 eiro). Aizsardzības ministrija portālam "Delfi" neprecizēja, cik paredzēts "Zommers" maksāt par vienu ierīci. Internetā atrodamajā līgumā nav atrodamas divas lapas, kur šīm summām vajadzētu būt atrunātām.

"Gaismas iegādātas saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku vienību medicīniskā atbalsta ekipējuma pieprasījumiem," skaidroja ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!