Foto: LETA
Pastāv 55% liela varbūtība pēc Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē no nākamā gada 2.jūnija līdz gada beigām sagaidīt Laimdotas Straujumas ( V) demisiju, prognozē sporta totalizators “viensviens.lv”.

Atbildīgo darbu virkne, sākot ar valdības veidošanu, budžeta sastādīšanu un beidzot ar prezidentūras vadīšanu, var izrādīties pārāk liels slogs premjerei, kā rezultātā viņa varētu “izdegt”, prognozi skaidro bukmeikeri.

Pēc bukmeikeru aplēsēm, premjeres izredzes palikt amatā līdz 2015.gada beigām nav augstas, jo arī sabiedrībā ir zems uzticības līmenis valdībai, kā arī koalīcijas iekšienē visi partneri joprojām nav apmierināti ar iegūtajām atbildības sfērām.

“Kā liecina SKDS veiktās aptaujas dati, pirms vēlēšanām Ministru kabineta darbu kā neapmierinošu vērtēja 72% iedzīvotāju. Premjere ir tieši atbildīga par valdības darba rezultātiem, un, piemēram, trūkstošais finansējums iekšpolitikas problēmu risināšanai kā skolotāju algām, Straujumas pozitīvo tēlu neveicinās”, skaidro sporta totalizatora vadītājs Arvīds Rasa.

Arvīds Rasa arī piebilst, ka pēc “Latvijas Fakti” veiktās oktobra aptaujas datiem, Laimdotas Straujumas darbību negatīvi vērtē 45,2% iedzīvotāju. Salīdzinot ar februāra mēnesi, kad tikai 20,7% iedzīvotāju domāja līdzīgi, pašlaik šis īpatsvars ir dubultojies. Rasa uzskata, ka ar šādu darbības vērtējuma tendenci premjerei četrus gadus nostrādāt neizdosies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!