Starptautiskajai "Zilā karoga" žūrijai izvirzītas 11 Latvijas peldvietas un 3 jahtu ostas, Jūrmalas Bulduru pludmales kandidatūra karoja saņemšanai trešdien noraidīta, informē Vides Izglītības fondā.
Trešdien notikušajā "Zilā karoga" Nacionālās žūrijas sēdē tika pieņemts lēmums tālākai vērtēšanai starptautiskajā žūrijā virzīt 14 no piecpadsmit šogad iesniegtajiem kandidātiem. Nacionālā žūrija, balstoties uz "Zilā karoga" koordinācijas sagatavoto pieteikumu izvērtējumu, noraidīja Jūrmalas pašvaldības pieteikumu "Zilā karoga" iegūšanai Bulduru peldvietā.

Starptautiskās žūrijas un koordinācijas veiktā pieteikumu izvērtēšana noslēgsies 27. aprīlī.

Starptautiskajai žūrijai piedāvāts novērtēt Liepājas pašvaldības pārziņā esošo Dienvidrietumu pludmali, pludmali pie stadiona, sporta un atpūtas takas "Beberliņi" peldvietu, jahtu ostu "Liepājas jahtu centrs", Ventspils pilsētas pludmali un jahtu ostu "Ventspils marina", Engures pagasta Abragciema kempinga peldvietu, Daugavpils pilsētas Stropu ezera peldvietu un peldvietu "Stropu vilnis", Rīgas pilsētas Vecāķu pludmali un Vakarbuļļu pludmali, Jūrmalas pilsētas Majoru un Jaunķemeru pludmali, kā arī Pāvilostas jahtu ostu "Pāvilosta marina".

Šogad no Latvijas izvirzītais kandidātu skaits ir lielākais kampaņas vēsturē Latvijā. "Zilā karoga" programma Latvijā tiek īstenota jau kopš 1998. gada. "Zilā karoga" programma ir viena no piecām globālā Vides izglītības fonda (FEE International) programmām.

Pludmalēm, kas vēlas saņemt "Zilo karogu" jāiztur 29 kritēriji ūdens kvalitātes, vides pārvaldes, vides informācijas un izglītības, kā arī labiekārtojuma un servisa jomās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!