Foto: LETA
Bēdīgi slavenā nama Buru ielā 9 iedzīvotāja Dzintra Treija ir pārsūdzējusi Rīgas domes 25. augusta lēmumu par šo namu demontāžu.

Šodien Rīgas dome lēma atstāt šo lēmumu negrozītu. Pret to balsoja 8 deputāti un 11 atturējās.

Iepriekš arī domes Juridiskā pārvalde vērsa uzmanību, ka lēmums par piespiedu sakārtošanu varētu pārkāpt namu dzīvokļu īpašnieku tiesības uz rīcību ar savu īpašumu. Tomēr, kā domes sēdē arī atzina pārvaldes priekšnieks Jānis Liepiņš, pārvaldei viedokļa izteikšanā ir konsultatīvs raksturs.

Rīgas domes deputāts Valdis Gavars (V) debatēs sacīja, ka notikušais ir nama bijušo iemītnieku tiesību pārkāpšana un dome neizvairīsies no tiesvedības šai sakarā. "Eksperimentēsim ar cilvēku dzīvēm un īpašumiem. Rīgā tā nav pirmā māja, kas iebrukusi. Mums bija laiks izdomāt, kā rīkosimies, - vai barbariski nojaukt un neņemt vērā īpašnieku viedokli, vai saukt pie atbildības pārvaldnieku. Būsim reāli - no tiesvedības neizbēgt," pauda deputāts.

Īstenojot lēmumu, ko Treija pārsūdzējusi, Buru ielas nami pašlaik jau ir demontēti. Demontāžas izmaksas vēl piedzīs no kopīpašniekiem. Jau tā avāriju skartos namus iepriekš skāra arī ugunsgrēks, nopostot gandrīz līdz pamatiem.

Kā ziņots, iedzīvotāji, kuri savulaik dzīvoja bēdīgi slavenajās mājās Buru ielā 9, kas pašreiz jau ir demontētas, janvārī plāno vērsties tiesā pret pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP), aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes deputāts Gavars, kurš aktīvi komunicē ar šo namu iedzīvotājiem.

Iedzīvotāji avārijās, kas vēl pirms ugunsgrēka piemeklēja abus namus, vaino RNP, kas laikus neesot domājis par neatliekamo remontdarbu veikšanu.

Jau ziņots, ka, pamatojoties uz Gavara iesniegumu, Valsts policija arī sākusi resora pārbaudi saistībā ar iespējamo RNP nolaidību, kas varētu būt vainojama ēkas Buru ielā 9 avārijās. Gavars pastāstīja, ka no VP saņēmis ziņu, ka pārbaude ieilgusi, jo RNP kavējies ar pieprasītās informācijas iesniegšanu VP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!