Lai sagādātu prieku tiem, par kuriem visi ir aizmirsuši, tiek organizēta Ziemassvētku egle Rīgas pilsētas bezpajumtniekiem, informēja pasākuma organizatori.
Sarīkojumā, kurš notiks 21. decembrī, plkst. 16:00 Maskavas ielā 208, Rīgas Nakts patversmes pagalmā, piedalīsies profesionāli salaveči Ainārs Ašaks un Andris Grīnbergs, tiks dalītas dāvanas gan lielajiem, gan arī 32 bērniem, kuri mīt šajā bezpajumtnieku patversmē. Būs silts ēdiens, ziemassvētku gars un kluss prieks, kādu nav iespējams nopirkt par naudu, bet kurš rodas tad, kad cilvēks dziļi sirdī sajūt svētkus, gaišumu un apzinās, ka viņš nav viens un aizmirsts.

Bezpajumtnieki ir tā sabiedrības daļa, par kuru visi labprāt aizmirstu un ikdienā cenšas neievērot. Bet arī viņi ir tieši tādi paši cilvēki kā mēs, tikai daudz vientuļāki un nelaimīgāki. Viņiem nav radinieku, draugu un ģimenes. Tieši tādēļ palīdzība un atbalsts, jo īpaši svētkos, tiem nepieciešams visvairāk.

Projekta organizatori sagatavos 500 dāvanu paciņas, kurās būs zeķes, piparkūkas, ziepes, šampūns un citas praktiskas lietas.

"Bezpajumtnieki nav potenciālie klienti. Viņiem ir slikts tēls un to atbalstīšanu ir grūti izmantot kā skaistu PR un mārketinga instrumentu. Bet vai tas ir pietiekošs iemesls, lai mēs par viņiem neliktos ne zinis?" retoriski jautā projekta "Ziemassvētki bezpajumtnieku patversmē" koordinators Krišjānis Papiņš.

Projektu finansiāli atbalsta firma “TD Baltic”, kura kopumā Rīgas Nakts patversmei ziedo nedaudz vairāk kā divus tūkstošus latu. Projektu organizē Rīgas “Rotaract” klubs. Atbalsta “Hanzas Maiznīca”, “Egmon Latvia”, “Unilever”, kā arī citas firmas.

Iemesli, kādēļ cilvēki nonāk uz ielas, ir visdažādākie. Slimība, vecums, alkohols, namsaimnieks, slikta kompānija. Bezpajumtnieki nav bravūrīgi tēviņi, bet gan vientuļi un nelaimīgi cilvēki. Bieži vien tie ir darba nespējīgi invalīdi, cilvēki bez radiniekiem, daudzbērnu mātes, nabadzīgi pensionāri. Pēdējā laikā strauji palielinās dzīvokļu mākleru apkrāpto cilvēku skaits, kuri uz ielas nokļūst pēc pajumtes zaudēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!