Foto: LETA

Ceturtdien, 27. maijā, būvdarbu posmā uz autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) pie Turaidas muzejrezervāta sāk darboties vēl viens luksofors, tāpēc autovadītājiem jārēķinās ar papildu laiku ceļā, portālam "Delfi" pavēstīja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" Komunikācijas nodaļa.

Šobrīd pie Turaidas muzejrezervāta ir divi ar luksoforiem aprīkoti posmi, kā arī satiksme tiek regulēta ar pagaidu ceļazīmēm un pārvietojamiem ceļazīmju vairogiem.

Pārbūve Turaidā notiek uz autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) posmā no Turaidas līdz krustojumam ar Cēsu ielu, izņemot Gaujas tiltu.

Būvprojekta ietvaros paredzēts pārbūvēt esošo ceļa konstrukciju un veikt pilnu ceļa segas pārbūvi, izbūvējot salturīgo slāni, pamatus un ieklājot asfaltbetonu. Tāpat tiks izbūvēta apgaismota gājēju ietveTuraidas nogāzē līdz esošajai gājēju takai pie Gūtmaņa alas, kā arī Siguldas nogāzē līdz Gaujas tiltam.

Vēl tiks izbūvēta drenāžas un lietusūdeņu kanalizācijas sistēmas, lai nodrošinātu ūdens atvadi no ceļa konstrukcijas un nogāžu eroziju. Ņemot vērā, ka objekts atrodas Gaujas senlejā, kas ir viena no vietām Latvijā, kur visaktīvāk norisinās mūsdienu ģeodinamiskie procesi, būvdarbu laikā tiks veikts Turaidas nogāzes ģeo-monitorings, lai pēc iespējas izvairītos no nogāzes noslīdeņu riska.

Sadarbībā ar Turaidas muzejrezervātu un Krimuldas novada pašvaldību, plānots sakārtot arī autoceļa P7 pieslēguma zonu autoceļam P8.

Darbus par līgumcenu četri miljoni eiro, ieskaitot PVN, veiks (ar PVN) veiks ceļu būves firma "Binders". Darbus plānots pabeigt 2022. gada vasarā. Projekta autors SIA "Projekts 3".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!