Foto: F64

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ceturtdienas rītā vietām ir apgrūtināti, jo brauktuves dažviet apledo, informē ceļu uzturētājs Latvijas Valsts ceļi.

Braukšanas apstākļi ir apgrūtināti Ainažu virzienā visā posmā – uz autoceļa veidojas apledojums, brauktuves kaisa.

Rīgas apkārtnē apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz Rīgas apvedceļa Baltezers – Saulkalne un posmā Rīga – Lielvārde, Siguldas virzienā - posmā Rīga - Līgatne. Valmieras virzienā ceļi ir slideni posmā Murjāņi – Braslas tilts, savukārt Ventspils virzienā - posmā Strazde – Talsi.

Liepājas, Jelgavas, Bauskas un Daugavpils virzienos braukšanas apstākļi ir apmierinoši - brauktuves ir sausas.

LVC arī atgādina, ka uz vietējiem autoceļiem tiek ieviesti transportlīdzekļu sezonālie maksimālās masas ierobežojumi, kas ļauj novērst šo ceļu masveida sabrukumu pavasara atkušņa laikā kad, ceļa segai pārmitrinoties, samazinās tās nestspēja. Īpaši krasi nestspēja samazinās ekspluatācijas laiku nokalpojušām segām un ceļu posmiem, kuru pamatne ir mālaina un putekļaina grunts.

Tāpat vēršam autobraucēju uzmanību arī uz to, ka iestājoties laika apstākļiem, kad sals bieži mijas ar atkusni un ir mitrs, ceļu segumi paātrināti nolietojas un tajos veidojas bedres. Tas īpaši attiecas uz sliktā tehniskā stāvoklī esošajiem segumiem.
Šādos laika apstākļos tehnoloģiski ir iespējams labot tikai atsevišķas - satiksmei bīstamās jeb tā saucamās avārijas bedres primārās nozīmēs maršrutos.

Laika apstākļi ceturtdienas rītā ir bez nokrišņiem, gaisa temperatūra no -6 līdz +1 grādam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!