Ceļu policijas vadība svētkos sola aktīvu darbu, bet attiecībā pret dzērājšoferiem tā būšot pat tendencioza un agresīva. Par to ceturtdien preses konferencē brīdināja Valsts policijas Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš.
Garās brīvdienas Ceļu policiju radot bažīgu. Lai arī Ziemassvētki parasti tiek svinēti klusi, taču Jaunais gads katru gadu atnākot ar "vienu vienīgu alkohola lietošanu", tāpēc Ceļu policija visā Latvijā strādās ļoti aktīvi, sacīja Zivtiņš.

Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis parakstījis pavēli, ka laikā no 21.decembra līdz 2008.gada 2.janvārim tiks veikta pastiprināta ceļu satiksmes uzraudzība, iesaistot pēc iespējas vairāk inspektoru. Darbs tiks veikts divos posmos - Ziemassvētkos un Jaunā gada svinībās.

Ziemas saulgriežos policija palīdzēs regulēt satiksmi pie lielākajām baznīcām galvenokārt Rīgā, bet Jaunā gada svinību laikā ceļu policisti būs klāt visās tajās vietās, kur notiks masu pasākumi.

"Strādāsim ļoti tendenciozi, un nevajag apvainoties, ka Ceļu policija strādās agresīvi pret dzērājšoferiem," brīdināja ceļu policistu šefs. Viņa aicinājums un vēlējums svētkos - lai garie svētki nepārvēršas par sērām.

Lai Ziemassvētkus padarītu gaišākus daudziem lauku iedzīvotājiem, firma "A-S elektronika" un tās direktors Gundars Zvaigznītis nolēmis dāvināt neparastas dāvanas - melnus lietussargus, kuriem apkārt iespējams iedegt sarkanas lampiņas, kas tumsā ātri pamanāmas. Lampiņas var ieslēgt un izslēgt, un tās darbojas ar parastām baterijām. Bateriju darbošanās ilgums ir 100 stundu nepārtrauktā režīmā. Lietussargus izplatīs policisti lauku rajona iedzīvotājiem.

Zivtiņš uzsvēra, ka šogad statistikas dati attiecībā uz gājējiem ir uzlabojušies un tas daļēji esot saistīts ar policijas aktivitātēm, dāvinot atstarotājus.

Pērn decembrī gāja bojā 24 gājēji, bet šogad - 11. Ceļu policijas šefs uzskata, ka ir izglābtas 13 cilvēku dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!