Rīgas Galvenā policijas pārvalde izteikusi piezīmi ceļu policistam, kurš par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu sodījis Saeimas deputāti Lindu Mūrnieci. Deputāte skaidro, ka noteikumus nav pārkāpusi, tāpēc viņai noteiktais sods atcelts. Savukārt policija skaidro, ka ceļu policists disciplināri sodīts, jo viņam nebija tiesību sodīt deputāti bez Saeimas piekrišanas.
Personālsastāva inspekcijas nodaļas pārstāve Iveta Kaļtina portālam "Delfi" paskaidroja, ka deputāte nebija ievērojusi ceļu satiksmes drošības noteikumus, un tāpēc policijas darbinieks viņu apturējis. Taču ņemot vērā pastāvošo likumdošanu, policists nedrīkstēja deputāti sodīt, jo tas ir jādara Saeimai. Kaļtina informēja, ka policists ir sodīts disciplināri.

Mūrniece portālam "Delfi" stāstīja, ka ceļu satiksmes noteikumus nav pārkāpusi. Viņa atminējās gadījumu, kad ceļu policists viņu nepamatoti apturējis un sastādījis protokolu par ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu. Policists Mūrniecei izrakstījis soda kvīti par 10 latiem.

Mūrniece pastāstīja, ka viņa protokolā norādījusi, ka nav izdarījusi pārkāpumus un ir Saeimas deputāte. Vēlāk policija informējusi, ka uzliktais sods ir atcelts. Deputāte skaidro, ka būtu vērsusies tiesā, lai administratīvi pārsūdzētu, viņasprāt, nepamatoto sodu.

Taču Mūrniece uzskata, ka policists, kurš viņai izrakstījis soda kvīti, nav sodīts viņas dēļ. "Pieļauju, ka puisis bija sakrājis pietiekoši daudz pārkāpumu," portālam sacīja Mūrniece.

Par policista sodīšanu sašutumu pauž Latvijas Apvienotā Policistu arodbiedrība (LAPA), jo, pēc arodbiedrības informācijas "sodīšanas brīdī Mūrniece bija atkāpusies no Aizsardzības ministres amata un Saeimā nebija atsākusi pildīt deputāta pienākumus. Dienesta pārbaudes laikā tā arī nav pierādīts, ka Mūrniece ir deputāte."

Vienlaicīgi LAPA norāda, ka policists ir sodīts ne tikai disciplināri, bet arī materiāli, jo pārcelts uz citu apakšvienību, kur darba samaksa samazinās apmēram par 30-50 latiem.

Policista sastādītais protokols Mūrniecei ir anulēts. Pēc LAPA rīcībā esošās informācijas deputātei nav sastādīts otrs protokols, līdz ar to Saeima to nav saņēmusi un nevar lemt par Mūrnieces izdošanu sodīšanai.

Par šiem pārkāpumiem informēta Valsts policijas (VP) vadība, Iekšlietu ministrija (IeM), Civildienesta pārvalde un Valsts Darba inspekcija (VDI).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!