Iespējams, ka līdz ar netrafarēto policijas automašīnu iesaistīšanu ceļu satiksmes kontrolē un ļaunprātīgo satiksmes noteikumu pārkāpēju aizturēšanā ceļu policijai palīdzēt varētu arī citu kārtības policijas struktūrvienību darbinieki.
Šādu iespēju aģentūrai BNS pieļāva Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Aivars Grigulis.

"Kārtības policija ir liels monstrs, un ceļu policija ir tikai viena no mūsu struktūrvienībām, taču vajadzību ir ļoti daudz - kaut vai sabiedriskās kārtības nodrošināšana masu pasākumos, kas šogad prasījusi apmēram trīs reizes vairāk darba apjoma vai arī konvojs, kurā mums trūkst darbinieku," norādīja Grigulis. Viņš gan atzina, ka nepieciešamības gadījumā pastāv arī iespēja uz laiku "aizdot" ceļu policijai kādas citas kārtības policijas struktūrvienības - Prevencijas pārvaldes, Sabiedriskās kārtības sargāšanas pārvaldes vai apvienības "Apsardze" darbiniekus.

Tas ļautu pēc iespējas lielākam ceļu policistu skaitam turpināt darbu, braucot trafarētajās automašīnās, līdz ar to nodrošinot uz valsts ceļiem iespēju robežās maksimāli iespējamu skaitu ceļu policijas darbinieku un vienlaikus simboliski aizsākot policijas amatpersonu nesen solīto likumsargu apmācīšanu, lai viņus vajadzības gadījumā būtu iespējams izmantot darbā arī citu kārtības policijas kolēģu specialitātēs.

Jau vēstīts, ka policija slēptās satiksmes noteikumu apkarošanas metodes - slēpto novērošanu un "ķeršanu" ar parastajiem un video radariem - nolēma sākt izmantot pēc pagājušās nedēļas nogales, kad autoavārijās uz valsts ceļiem dzīvību zaudēja astoņi, bet traumas guva 59 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!