Foto: LETA

Lai samazinātu apledojuma veidošanos uz ceļa klātnes, pēc satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) aicinājuma turpmāk tiks veikta preventīva ceļu kaisīšana. Par to pirmdien, 19.janvārī, sanāksmē vienojās atbildīgie dienesti, portālu "Delfi" informē Satiksmes ministrija.

"Šī ir reize, kad autovadītājiem vairāk kā jebkad jāievēro ātruma un citi kustības ierobežojumi. Arī gājējiem jāievēro ceļu satiksmes noteikumi. Savukārt autoceļu uzturētājam ir jāsper visi iespējamie papildus soļi, lai savu darbu darīt pēc iespējas labāk. Ekstra rīcību sabiedrības informēšanā sagaidām arī no CSDD," uzsvēra Matīss.

VAS "Latvijas Autoceļu uzturētājs" vadītājs Vladimirs Kononovs informēja, ka arī ceļu uzturētājs šādu, ļoti mainīgu laika apstākļu periodā, kurā veidojās tā saucamais "melnais ledus", nodrošinās preventīvu ceļu kaisīšanu ar pretslīdes materiāliem.

Autoceļu uzturētāja pārstāvji informēja, ka saņemot operatīvu informāciju par iespējamo "melnā ledus" veidošanos, ceļu kaisīšana uz A un A1 klases valsts autoceļiem tiks uzsākta 30 minūšu laikā un paveikta atbilstoši spēkā esošajiem normatīviem 3 stundu laikā.

Analizējot pēdējo nedēļu datus, secināts, ka autoceļu uzturētājam nepieciešama daudz operatīvāka un plašāka meteoroloģiskā informācija par ceļa stāvokli visā valstī. Lai to nodrošinātu, VAS "Latvijas Valsts ceļi" turpmāko gadu laikā palielinās laika novērojumu staciju izvietojumu valsts autoceļu tīklā, no esošajām 60 līdz 120 stacijām.

Autoceļu uzturēšanas atbildīgajām institūcijām "Latvijas Valsts ceļi" un "Latvijas Autoceļu uzturētājs", kā arī Ceļu satiksmes drošības direkcijai uzdots sagatavot konkrētus priekšlikumus ceļu drošības situācijas uzlabošanai, lai tos izskatītu Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē 26.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!