Sestdien notiks jaunas partijas ''Par Prezidentālu Republiku" dibināšanas kongress, informē biedrības ''Politiskā laboratorija'' preses sekretāre Marika Skulte.

Jaunā spēka dibinātāji uzsver: "Politiskās "impotences", ekonomiskā analfabētisma un gļēvas pakļaušanās rezultātā Latvija atrodas uz politiskās neatkarības un ekonomiskās suverenitātes zaudēšanas sliekšņa. Lai labotu līdzšinējās varas pieļautās kļūdas, ir nepieciešamas krasas pārmaiņas un neordināri risinājumi".

Partijas "Par Prezidentālu Republiku" dibinātāji un atbalstītāji esot "tautas daļa, kas jauna politiskā spēka veidolā ir gatavi aizsākt jaunu politiskās kultūras laikmetu un ir pārliecināti, ka šādu mērķi var sasniegt tikai stipra, vienota un par sevi pārliecināta sabiedrība".

Jau vēstīts, ka pērn septembrī, parakstot sadarbības līgumu, trīs biedrības - "Politiskā laboratorija", "Uzņēmēju un ražotāju apvienības Latvijas attīstībai" un "Latvija - prezidentāla valsts", parakstīja sadarbības līgumu jaunas politiskas apvienības veidošanai, kas varētu startēt 10.Saeimas vēlēšanās un iestāties par tautas vēlētu prezidentu.

Biedrību pārstāvji apliecināja, ka patlaban tiek strādāts pie grozījumiem Satversmē jeb "laboratoriskas satversmes", kurā būs paredzētas tautas tiesības ievēlēt prezidentu, bet prezidentam dotas pilnvaras veidot un atlaist valdību. Biedrību pārstāvji atzīmēja, ka Satversmē "jāmaina trīs punkti un jāizlabo kļūdas" un tā neesot radikāla sistēmas maiņa.

Līgumu parakstīja "Politiskās laboratorijas" valdes priekšsēdētājs Augusts Kūravs, biedrības "Uzņēmēju un ražotāju apvienība Latvijas attīstībai" valdes priekšsēdētājs Atis Apinis un biedrības "Latvija - prezidentāla valsts" valdes priekšsēdētājs Armands Stumbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!