Labklājības ministre Dagnija Staķe piektdien bāreņu centra "Pļavnieki" apmeklējuma laikā pārliecinājusies par iestādes vadītājas Evas Liepiņas līdzatbildību zīdaiņa piekaušanā, jo viņa par to nav ziņojusi Labklājības ministrijai, kā arī nav ņēmusi vērā centra darbinieku bažas par auklītes "dīvaino uzvedību".
Tomēr par Liepiņas sodīšanu ministre lems tikai pēc rakstisku paskaidrojumu saņemšanas piektdienas pēcpusdienā, informēja ministres preses sekretāre Rita Našeniece. Centra vadītājai par vardarbību pret bērnu bijis nekavējoties jāziņo Labklājības ministrijas valsts sekretārei, taču viņa to nav darījusi.

Sarunās ar iestādes darbiniekiem ministre pārliecinājusies, ka Liepiņa arī nav ņēmusi vērā pārējo centra darbinieku bažas par iespējami vainīgās nakts auklītes "dīvaino uzvedību". "Darbiniekiem viņas uzvedība raisījusi nopietnas aizdomas, ka kaut kas nav kārtībā," sacīja Našeniece, norādot, ka par savām bažām darbinieki informējuši Liepiņu, taču viņa arī šo informāciju nav ņēmusi vērā.

Liepiņa piektdienas pēcpusdienā ieradīsies ministrijā un sniegs rakstisku paskaidrojumu par notikušo, pēc kā Staķe lems par viņas sodīšanu, tomēr ministre jau tagad uzskatot, ka "direktores vaina ir ļoti redzama".

Jau vēstīts, ka Rīgas bāreņu aprūpes centrā "Pļavnieki" kāda auklīte piekāvusi deviņus mēnešus vecu meitenīti. Tādēļ ministre devās uz centru, lai iepazītos ar situāciju. Centra direktore Liepiņa uz izmeklēšanas laiku atstādinājusi no pienākumu pildīšanas auklīti un vēl divus darbiniekus, kuri naktī atradās centrā.

Par notikušo informēta policija, kur pavēstīja - meitenīte piekauta naktī un iespējamā vainīgā ir kāda nakts auklīte, kas meitenīti situsi, jo tā raudājusi. Cietusī meitenīte ievietota Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!