Šogad finansējums centralizēto eksāmenu darbu vērtēšanai salīdzinājumā ar pagājušo gadu samazinājies par 7% jeb aptuveni 6000 latu, pastāstīja Valsts izglītības satura centra (VISC) Valsts pārbaudījumu departamenta direktore Ingrīda Kamarūte.

VISC izsludinātajā iepirkuma konkursā centralizēto eksāmenu vērtēšanai šogad šim mērķim plānots tērēt 71 918 latus, bet darbam piesaistot 1147 vērtētājus, kas būs par aptuveni 200 cilvēkiem mazāk kā 2009.gadā.

Vienlaikus VISC norāda, ka samaksa par vērtēšanas pakalpojumiem, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, samazināta netiks.

Kā skaidro Kamarūte, vērtētāju skaits plānots mazāks sarukušā darba apjoma dēļ, jo šogad mazāks būs ne tikai eksāmenu kārtotāju skaits, bet arī arī obligāto valsts pārbaudījumu skaits.

Kā ziņots, novembra beigās valdība lēma, ka vidusskolu beidzējiem obligāti vairs nebūs jākārto eksāmens izglītības iestādes noteiktajā izglītības programmu virzienam atbilstošajā obligātajā mācību priekšmetā. Līdzekļu ietaupījumu dos arī tas, ka, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, ieviestas atbilžu lapas atsevišķām eksāmenu daļām.

Pirmais centralizētais eksāmens šogad vidusskolēniem gaidāms 25.maijā, un tas būs eksāmens angļu valodā. Latviešu valodas eksāmens notiks 31.maijā, bet centralizētais eksāmens vēsturē notiks 2.jūnijā.

Centralizētais eksāmens matemātikā notiks 4.jūnijā, krievu valodā - 7.jūnijā, bioloģijā - 10.jūnijā, fizikā - 11.jūnijā. 14.jūnijā notiks centralizētais eksāmens vācu valodā, bet dienu vēlāk, 15.jūnijā, notiks eksāmens franču valodā. Centralizētais eksāmens ķīmijā notiks 16.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!