Foto: stock.xchng
Jaunajos janvārī noslēgtajos līgumos par tirdzniecības vietām Rīgas Centrāltirgū ir samazināta nomas maksa vairākos a/s "Rīgas Centrāltirgus" pārziņā esošajos tirdzniecības paviljonos, bet tirgus nevar ietekmēt nomas maksu apakšnomniekam iznomātajos paviljonos, portālam "Delfi" pirmdien uzsvēra tirgus pārstāvis Sandris Točs.

Pretēji izskanējušajām ziņām a/s "Rīgas Centrāltirgus" janvārī esot noslēdzis jaunos nomas līgumus ar tirgotājiem, kur salīdzinājumā ar 2009. gadu nomas maksa ir sarukusi vidēji par 9%.

Proti, par 9% ir samazināta nomas maksa gaļas paviljonā, par 8% - atklātajā teritorijā, 10% - rūpniecības preču tirgū. Nomas maksa gan nav sarukusi, piemēram, sakņu tirgū.

Točs norādīja, ka, pēc viņa ieskata, melīgās ziņas, visticamāk, esot izskanējušas no tiem tirgotājiem, kam līdz šim bijušas privilēģijas. Tagad, kad privilēģijas ir zudušas, klajā nāk nepatiesa informācija.

Viņš arī piebilda, ka atsevišķos paviljonos cenas nosakot apakšnomnieki. Piemēram, ilgākais apakšnomas līgums noslēgts zivju paviljonā, kas iznomāts līdz 2016. gada 26.jūnijam. Šajās vietās a/s "Rīgas Centrāltirgus" nevar ietekmēt nomas cenas mazumtirgotājiem, jo tās nosaka apakšnomnieks.

Ziņots, ka atsevišķi tirgotāji medijiem pauda, ka nomas maksa Centrāltirgū nav samazināta. Tieši otrādi - tā esot pat pieaugusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!