Valsts kancelejas revīzija sola vairākas nepatīkamas lietas, ne tikai atzinumu par skandalozā atpūtas kompleksa būvi valdības mājā, piektdien, atsaucoties uz Valsts kontrolieri Raitu Černaju, raksta "Neatkarīgā Rīta Avīze".
Valsts kontrolieris stāsta, ka juridiski valdības mājā atpūtas komplekss neeksistē - esot veikta nelikumīga būvniecība bez projekta, bez būvatļaujas, bez ekspertīzes, juridiski neeksistējošs. Šai lietā būs grūti ko vairāk pierādīt un vajadzēs iejaukties tiesībsargājošajām institūcijām, sacījis Černajs.

Arī Valsts kancelejas jaunā direktore Gunta Veismane pēc skandalozās pirts apskates esot mainījusi savu viedokli par tās izmantošanu un uzskata, ka komplekss ir bezgaumīgs un ar neizprotamu pielietojumu.

Veismane uzdevusi atbildīgajām amatpersonām līdz šodienai sagatavot atbildes uz revīzijā izvirzītajām pretenzijām un tās tiks nosūtītas Valsts kontrolei, kura tās apkopos un tad nodos atklātībā revīzijas rezultātus.

BNS jau ziņoja, ka par vairāk nekā 60 tūkstošu latu vērtā atpūtas kompleksa būvi ziņas atklātībā nodeva premjers Andris Šķēle, kurš šī iemesla dēļ padzina Valsts kancelejas direktoru Alvi Vītolu. Tomēr tā arī neizdevās atrast amatpersonu, kura juridiski būtu atbildīga par valsts līdzekļu izšķērdēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!