Foto: Shutterstock
Lai vairotu iedzīvotāju drošību, šomēnes papildināts Cēsu novada pašvaldības policijas videonovērošanas kameru tīkls, aģentūru LETA informēja Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas un klientu servisa pārvaldes vadītājs Kārlis Pots.

Turpmāk pašvaldības policijas dežuranti novēros drošību uz Cēsu ielām jau no 80 uzstādītajām kamerām.

Pots uzsvēra, ka uzstādīto kameru mērķis nav fiksēt autotransporta krustojumu šķērsošanu pie sarkanās gaismas, taču video ieraksti var kalpot kā pierādījumi, ja būs veikts administratīvs pārkāpums vai kāda cita pretlikumīga darbība. Tostarp video ieraksti var tikt nodoti izskatīšanai Valsts policijai, ja tas nepieciešams kāda pārkāpuma pierādīšanai, piemēram, izraisītai autoavārijai.

Šonedēļ tiek uzstādītas sešas jaunas videonovērošanas kameras tajās pilsētas vietās, par kurām 2019.gadā un 2020.gadā saņemtas visvairāk iedzīvotāju sūdzības par trokšņošanu, agresīvu braukšanu. Tās ir Jāņa Poruka un Lapsu ielas krustojums, Piebalgas un Lapsu ielas krustojums, Akmens un Festivāla ielas krustojums, Cīrulīšu ielas rotācijas aplis, kā arī pie Cēsu 2.pamatskolas un Cēsu sporta kompleksa, informēja pašvaldības pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!