Alus darītava "Cēsus alus" sadarbībā ar "Radio SWH" sākusi jaunas gaišās alus šķirnes "Radio SWH Rock" ražošanu, kas jau no trešdienas ir nopērkams veikalos, pavēstīja alus darītavas direktors Edgars Štelmahers.
Alkohola sastāvs jaunajā alus šķirnē ir 5,4%. Pirmā "Radio SWH Rock" partija ir sapildīta 1,5 litru plastmasas pudelēs. Vistuvākajā laikā jaunais produkts tiks pildīts arī 0,5 litru stikla pudelēs.

"Cēsu alus" ir vecākā alus darītava Ziemeļeiropas reģionā, par dibināšanas gadu tiek uzskatīts 1590. gads, kad alus darītava pirmo reizi minēta Cēsu pils revīzijas protokolā. 1999.gada sākumā "Cēsu alus" bijušais akcionārs Norvēģijas - Latvijas uzņēmējdarbības attīstības fonds savas 33% balsstiesīgās akcijas pārdeva alus darītāju grupai "A.Le Coq".

Šobrīd somu kompānijai pieder 75% balsstiesīgu akciju. 100% no "A.Le Coq" akcijām pieder "OLVI Oyj", kas ir trešais lielākais alus ražotājs Somijā un aizņem apmēram 12% no Somijas alus, mazalkoholisko un bezalkoholisko dzērienu tirgus. "Cēsu alus" pašlaik ražo septiņas alus šķirnes - "Cēsu Premium", "Cēsu Gaišo", "Gladiatoru", "Bocmani", "Lapzemi", "Vendenes tumšo", "Radio SWH Rock".

Iepriekš sadarbībā ar "Radio SWH" alu ražoja Latvijā lielākā alusdarītava "Aldaris" - šis alus tika izgatavots no 1998.gada līdz 2000.gada beigām, kad decembrī beidzās kompāniju noslēgtais līgums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!