Otro gadu pēc kārtas piešķirtas Jelgavas novada pašvaldības stipendijas 1000 latu apmērā. Tās ieguvuši četri Jelgavas novada pašvaldības jaunieši, kas sākuši studijas augstskolā.

Stipendijas piešķirtas Arvim Puriņam, Andai Birģelei, Ilzei Jansonei, Raivim Eihenbaumam. Tāpat stipendijas turpinās saņemt pērnā gada laureāti Anna Katrīna Markule un Dāvis Beitlers.

Šogad tāpat kā pērn uz stipendiju bija liels konkurss, tai pieteicās 12 pretendenti. Stipendijas mērķis ir finansiāli atbalstīt Jelgavas novada pašvaldības jauniešus izglītības pieejamībai ikvienā Latvijas augstskolā, kā arī veidot Jelgavas novada atpazīstamību Latvijā un Jelgavas novada iedzīvotāju piederības sajūtu.

Stipendijai varēja pieteikties ikviens Jelgavas novada pašvaldībā vismaz vienu gadu deklarētais 12. klases absolvents, kas reģistrējies studijām kādā no Latvijas augstskolām jebkurā bakalaura studiju programmā 2013./2014. akadēmiskajam gadam.

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune stāsta: "Vērtējot šā gada pretendentus, bija patiešām grūti noteikt labākos, jo visi - gana spējīgi un spēcīgi, turklāt konkurence bija liela. Tieši tādēļ šogad tika piešķirtas četras stipendijas, nevis trīs, kā iepriekš plānots.

Ir patiess prieks, ka novada pašvaldības iecere atbalstīt jauniešus viņu centienos iegūt izglītību vienlaikus ļauj pārliecināties un gūt priekšstatu par viņu talantiem un iecerēm. Līdzšinējā sadarbība ar Latvijas Universitātes Fondu liecina, ka esam raduši pareizo ceļu atbalsta sniegšanai. Jelgavas novada stipendija ir jauniešiem reizē gan atbalsts, gan motivācija, un tas ļauj pierādīt, ka centība mācībās tiek novērtēta."

Jelgavas novada pašvaldības stipendijas ieguvēji

Arvis Puriņš ir Vircavas vidusskolas absolvents, studē Rīgas Tehniskajā universitātē Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē studiju programmā "Datorsistēmas".

Par sevi viņš stāsta: "Jau skolā vislabāk man patika eksaktie priekšmeti un datorzinātne, tādēļ nolēmu kļūt par programmētāju. Manuprāt, programmētājs mūsdienās ir ļoti vajadzīga profesija, jo katru dienu cilvēki sastopas ar IT un ar tām saistītiem jautājumiem. Jelgavas novada stipendija man ir motivācija un atbalsts augstskolā. Esmu ļoti pateicīgs par piešķirto stipendiju, domāju, ka stipendija man tika piešķirta, jo esmu mērķtiecīgs un drošs par savu profesijas izvēli."

Jelgavas novada pašvaldības stipendijas ieguvēja Anda Birģele ir sākusi studijas Rīgas Tehniskajā universitātē Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē studiju programmā "Materiālu tehnoloģiju un dizains".

Par sevi Anda stāsta: "Ļoti bieži ir dzirdēts, ka svarīgākais dzīvē ir darīt to, kas dara tevi laimīgu. Droši varu apgalvot, ka es to daru, jo māksla un dizains ir tas, kas mani saista, tā ir mana būtība un sirdslieta. Mans hobijs ir mana nākamā profesija. Stipendijas saņemšana ir kā balva par iepriekš padarīto darbu. Tā ir vārdos neaprakstāma gandarījumu sajūta, jo esmu vecākā no četrām māsām un, pateicoties šai stipendijai, varēšu atvieglot vecākiem finansiālo slogu."

Kalnciema vidusskolas absolvente Ilze Jansone sākusi studijas Rīgas Stradiņa universitātes Māszinību fakultātē studiju programmā "Vecmāte".

Par sevi viņa stāsta: "Jau ilgi pirms vidusskolas beigšanas biju domājusi par tālāku izglītību un kopš 9. klases esmu pārliecināta, ka vēlos iegūt vecmātes izglītību. Man liekas, ka šī profesija ir ļoti skaista, vērtīga, atbildīga, prasa nedalītu mīlestību palīdzēt vienā no svarīgākajiem brīžiem sievietes un visas ģimenes dzīvē. Tuvākajos piecos gados noteikti vēlos pabeigt šo studiju programmu un iegūt vecākās vecmātes kvalifikāciju, pēc iespējām arī mācīties tālāk, lai iegūtu maģistra grādu veselības aprūpē, kas paver plašākas iespējas darba tirgū.

Jelgavas novada pašvaldības stipendijas saņemšana manī rada lielu prieku un gandarījumu, jo, lai gan reizēm šķita, ka mācīties un no kaut kā atsacīties nav viegli, centība un mērķtiecība bija visu pūļu vērta. Stipendija būs ļoti liels atbalsts man un manai ģimenei. Saku lielu paldies tiem cilvēkiem, kas prot ieraudzīt un novērtēt."

Raivis Eihenbaums ir absolvējis Kalnciema vidusskolu un sācis studijas Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātē studiju programmā "Kokapstrāde".

Par sevi Raivis stāsta: "Skolas laikā vēl īsti nezināju, ko darīt pēc vidusskolas absolvēšanas. Tomē, jo tuvāk nāca laiks, kad bija jāizvēlas, jo skaidrāk apjautu, ka tomēr gribu "iet pa sava tēva un vectēva pēdām" – saistīt savu nākotni ar mežu. Tā nolēmu iestāties Latvijas Lauksaimniecības universitātē, kur apgūstu kokapstrādes inženiera profesiju. Apgūstot šo profesiju un sakrītot dažādiem apstākļiem, man rastos iespēja īstenot savu mērķi – veidot pašam savu uzņēmumu.

Par Jelgavas novada pašvaldības stipendiju uzzināju septembrī, pateicoties manam vectēvam. Gribu izteikt lielu pateicību Jelgavas novada pašvaldībai, kas izrādīja paļāvību un sniedza atbalstu mana mērķa īstenošanai, kā arī vecākiem un skolotājiem, kas mani audzināja un mācīja."

Latvijas Universitātes Fonds

Šogad Latvijas Universitātes Fonds sadarbībā ar mecenātiem 2013./2014. akadēmiskajā gadā piešķīris 91 stipendiju par kopējo summu 178 000 latu. Stipendijas ieguvuši Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Liepājas Universitātes studenti. Vairāk informācijas: "www.fonds.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!