Foto: DELFI Aculiecinieks
Ceturtdien brīžiem uzspīdēs saule un daudzviet īslaicīgi līs, bet vējš, kurš sāks pieņemties spēkā vēl naktī, pēcpusdienā piekrastē varētu sasniegt pat vētras spēku, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Naktī un agri no rīta laika apstākļus noteiks ciklona dienvidaustrumu mala, tādēļ debesis klās mākoņi un daudzviet gaidāmi nelieli īslaicīgi nokrišņi – lietus, austrumu rajonos arī slapjš sniegs un sniegs. Austrumos ceļi būs slideni.

Nakts laikā gaidāma dienvidu, dienvidrietumu vēja pastiprināšanās - piekrastes rajonos vēja brāzmas sasniegs ātrumu 15-18 metri sekundē, bet jūras piekrastē - 20 metrus sekundē. Minimālā gaisa temperatūra būs no -2 grādiem austrumu rajonos līdz +5 grādiem jūras piekrastē.

Arī dienā Latvijā laika apstākļus noteiks ciklons, kurš no Skandināvijas pussalas virzīsies uz ziemeļaustrumiem. Lai gan starp mākoņiem brīžiem uzspīdēs saule, tomēr daudzviet nedaudz īslaicīgi līs. Dienas laikā vējš turpinās pastiprināties – daudzviet vēja brāzmas sasniegs ātrumu 16-21 metri sekundē, piekrastē – 20-23 metrus sekundē.

Dienas otrajā pusē jūras piekrastē vēja ātrums sasniegs pat 25-27 metrus sekundē. Gaisa temperatūra sasniegs +6 grādus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!