Foto: LETA
Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 43 izsaukumus, no kuriem 12 uz ugunsgrēku dzēšanu. Ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki, un divi gājuši bojā, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Naktī uz piektdienu ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Liepājā, kur dega divstāvu dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklis. Glābēji no ēkas pirmā stāva evakuēja vienu cilvēku, bet otrajā stāvā atrasts viens bojā gājis cilvēks.

Ap pulksten 6 no rīta ugunsgrēks likvidēts. Šajā mājoklī dūmu detektors nebija uzstādīts.

Ceturtdien tika saņemts izsaukums uz Alojas novada Brīvzemnieku pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies saimniecības ēkā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka pilnā platībā deg ferma. Ugunsdzēsēji no ēkas evakuēja vairākus mājlopus. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, un šobrīd turpinās tā dzēšanas darbi.

Glābēji saņēma izsaukumu Jūrmalā, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu koka ēkas pirmais stāvs, ēkas fasāde un starpstāvu pārsegums. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka deg vienstāva saimniecības ēka. Mēģinot dzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumu Rīgā, Latgales priekšpilsētā, kur dega celtniecības vagons. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, tika atrasts viens bojāgājis cilvēks.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi konteinerā, automašīnas riepas, traktors, sadzīves mantas, dārza māja, saimniecības ēka, divas dzīvojamās mājas, sodrēji ēkas dūmvadā un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 43 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!