Foto: AFI

Ceturtdienas rītā pulksten 7.17 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Atlantijas ielu Rīgā, kur deg angāra tipa autoserviss 30 kvadrātmetru platībā, portālu "Delfi" informēja VUGD.

Pulksten 8.21 ugunsgrēka izplatīšanos ierobežoja un patlaban dzēšana turpinās.

Savukārt trešdien pulksten 21.02 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Malienas ielā Rīgā, kur piestāvu ēkas dzīvoklī dega istaba un gaitenis 25 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji, izmantojot glābšanas maskas, vienu cilvēku izveda no degošā dzīvokļa un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, bet otru cilvēku izveda no piedūmotā blakus dzīvokļa.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki.

Pulksten 23.46 ugunsgrēku likvidēja. Dūmu detektors degušajā dzīvoklī nebija uzstādīts. Ugunsgrēka iespējamais izcelšanās iemesls saistīts ar neuzmanīgu smēķēšanu.

Pulksten 18.14 VUGD saņēma izsaukumu uz Dārza ielu Skrundā, kur divstāvu dzīvojamas mājas dzīvoklī bija nostrādājis dūmu detektors un pie plīts dega spainis ar pelniem 0,2 kvadrātmetru platībā.

VUGD darbu notikuma vietā pabeidza pulksten 18.45.

Pulksten 14.59 tika saņemts izsaukums uz Jaunceltnes ielu Aizkrauklē, kur dega neapsaimniekots metāla angārs 600 kvadrātmetru platībā. Pulksten 21.11 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma arī izsaukumus, kur dega sadzīves priekšmeti uz deviņstāvu ēkas sestā stāva balkona, vadi elektrosadales skapī deviņstāvu ēkas kāpņu telpā, gaiteņa grīda pie dūmvada vienstāva mājā.

Tāpat trešdien VUGD saņēma informāciju, ka Krišjāņa Barona ielā Rīgā uz piecstāvu nama jumta atrodas bērni. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka bērni, visticamāk, pamanījuši dienestu ierašanos un uz jumta vairs neatrodas.

VUGD aicina vecākus pārrunāt ar bērniem un jauniešiem drošības jautājumus, atgādinot, ka ēku jumti nav piemērota vieta pastaigām vai brīvā laika pavadīšana, savukārt daudzdzīvokļu ēku apsaimniekotājus aicina parūpēties, lai durvis nokļūšanai uz jumta vai bēniņos būtu slēgtas.

Pulksten 13.47 VUGD saņēma izsaukumu Krāslavas novada Ūdrīšu pagastā, kur vieglā automašīna bija nobraukusi no ceļa braucamās daļas un ietriekusies kokā. Transportlīdzeklī atradās cilvēks.

Ugunsdzēsēji glābēji izcēla glābjamo no automašīnas un nogādāja līdz NMPD automašīnai. Avarējušam transportlīdzeklim tika atvienotas akumulatora klemmes un pulksten 14.46 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 37 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!