Foto: F64
Sniega dēļ uz valsts galvenajiem autoceļiem šovakar braukšana ir apgrūtināta Kurzemē un daļā Zemgales, savukārt Vidzemē un Latgalē situācija uz ceļiem ir normāla, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā operatīvā informācija.

Satiksme ir apgrūtināta visā autoceļa A10 jeb Ventspils šosejas garumā, kā arī virzienā uz Kuldīgu caur Kandavu un Sabili. Tāpat braukšana ir apgrūtināta arī visā autoceļa A9 jeb Liepājas šosejas garumā, sākot no Brīvkalniem. Braukšana ir apgrūtināta arī autoceļa A8 jeb Jelgavas šosejas posmā no Svētes caur Eleju līdz Latvijas-Lietuvas robežai.

Vidzemē braukšana ir apgrūtināta autoceļa P37 posmā no Aiviekstes līdz Gulbenei, kā arī autoceļa P27 posmā no Lācītēm līdz Gulbenei. Pārējā Latvijas teritorijā braukšanas apstākļi ir normāli.

Jau vēstīts, ka šodien pēcpusdienā ceļu uzturēšanas darbos bija iesaistīta 151 ziemas dienesta tehnikas vienība, tīrot ceļus un kaisot tos ar pretslīdes materiāliem. Valsts centrālajā daļā strādāja 39 tehnikas vienības, Kurzemē - 69, Vidzemē - 28, savukārt Latgalē - 15.

Snigšanas laikā autoceļi var būt sniegoti un slideni, spēcīgais vējš tos var aizputināt. Autovadītāji tiek aicināti būt piesardzīgiem, braukšanas manieri pielāgot ziemas apstākļiem, kā arī izvēlēties laika apstākļiem un ceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!