Šovakar LTV 1.kanālā pulksten 19:30 šīs sezonas pēdējā raidījumā “Vērtības. Viedokļi. Vērtējumi” Latvijas Valsts bērnu tiesību aizsardzības centra direktore Inete Ielīte un sabiedriskās organizācijas “Glābiet bērnus” vadītāja Inguna Ebela tiešajā ēterā skatītājiem vēstīs, kas tiek darīts bērnu tiesību aizsardzībai un ko vainot, ja dažbrīd darbs nesokas tik efektīvi, kā iecerēts.
Pagājušajā nedēļā “Glābiet bērnus” prezentēja alternatīvo ziņojumu par bērnu tiesību aizsardzību Latvijā, no kura, kā vēstīja mediji, izriet, ka mūsu valsts šajā ziņā ir visbēdīgākajā stāvoklī Eiropā. Ziņojumu atzinīgi novērtēja izglītības ministrs, norādot, ka šādi alternatīvi ziņojumi palīdz labāk apzināt problēmas, kamēr šīs pašas ministrijas pakļautībā esošas struktūras pārstāve Ielīte asi kritizēja “Glābiet bērnus” ziņojumu.

“Vērtības. Viedokļi. Vērtējumi” aicinās abas raidījuma viešņas skaidrot plašākai sabiedrībai, kādus konkrētus mehānismus paredz jēdziens “bērnu tiesību aizsardzība”, kas par ko šajā jomā atbild, cik vajag naudas, vai šī nauda nonāk tur, kur nepieciešams, kas jāmaina no tiesiskā, administratīvā un finansiālā aspekta, lai situācija uzlabotos, utml.

DELFI lasītājiem, arī šīs sezonas pēdējā raidījumā iespējams pievienot atsauksmes par bērnu tiesību aizsardzības tēmu šim rakstam, ko izmantosim raidījumā. Tāpat arī ēterā prezentēsim DELFI lasītāju viedokli, kas izveidosies no jūsu šīs dienas balsojumiem DELFI “Dienas jautājumā”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!