Foto: F64
Sestdien - 11. Saeimas vēlēšanu dienā - vēlēšanu norisei viss ir sagatavots un Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) nav saņēmusi informāciju, ka kādā no vēlēšanu iecirkņiem būtu radušās kādas problēmas, Latvijas Radio sacīja CVK vadītājs Arnis Cimdars.

"Nav pilnīgi nekāda pamata domāt, ka varētu būt problēmas," norādīja Cimdars un piebilda, ka arī piektdien informācija par iespējamām problēmām CVK nav saņemta.

Cimdars tāpat pastāstīja, ka komisijas darbinieki arī veikuši visus vēlēšanu priekšdarbus - ir sagatavotas urnas, aizzīmogoti urnu vāki un sākts darbs ar vēlētājiem.

Saskaņā ar Cimdara teikto arī šogad tradicionāli pirmie vēlētāji, kuri vēlēšanu iecirknī ir jau tā atvēršanas brīdī, ir tie cilvēki, kuriem tikko beigusies darba diena vai jādodas uz darbu, kā arī tie, kuri plānojuši citas aktivitātes, piemēram, mednieki.

CVK vadītājs iedzīvotājus aicināja iedzīvotājus ziņot par ievērotajiem aģitācijas pārkāpumiem un  balsu pirkšanas mēģinājumiem.

Atgādinām, ka vēlēšanu iecirkņi durvis sestdien vēruši pulksten 7. Lielākā daļa iecirkņu strādās līdz pulksten 20, bet vairāk nekā 100 iecirkņi visā Latvijā strādās līdz pulksten 22.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!