Foto: LETA
Lai samazinātu tvaiku brīvās izplūdes laukumu naftas produktu pārkraušanas laikā un būtiski ierobežotu nepatīkamas smakas izplatīšanos, SIA "Man-Tess" dzelzceļa cisternām uzstāda speciālus papildu vākus atvērto lūku nosegšanai, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Vāki ar neliela izmēra atverēm tiek uzstādīti uz dzelzceļa cisternu atvērtajām lūkām, kas ļauj vairākkārt samazināt pārkraujamo produktu kontaktu ar atmosfēru.

Šāda aktivitāte ir nākamais uzņēmuma solis izstrādātā vides drošības uzlabošanas plāna īstenošanā. Šo plānu uzņēmums iesniedzis Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālajai vides pārvaldei un jau ir veicis plānā paredzēto informatīvā bezmaksas tālruņa ierīkošanu, pa kuru iedzīvotājiem ir iespēja zvanīt un informēt par gaisa kvalitātes pasliktināšanos.

Jau ziņots, ka Sarkandaugavā netālu no ostas dzīvojošie visai bieži jūt gaisā virmojošu benzīna smaku. Viens no pēdējos gados lielākajiem gaisa piesārņošanas gadījumiem Sarkandaugavā notika naktī no 25.maija uz 26.maiju, kad pieļaujamais vēzi izraisošā benzola koncentrācijas līmenis pārsniegts desmitiem reižu. Notikušajā tiek vainots naftas produktu pārkraušanas uzņēmums "Man-Tess", kas gan daļēji atzīst savu vainu. Uzņēmums VVD iesniedzis pasākumu plānu smirdes mazināšanai, kā arī gatavojas kopā ar vēl diviem uzņēmumiem aicināt Rīgas brīvostu uzņemties vidutāja lomu kompleksai smakas problēmas risināšanai.

Savukārt VARAM jūnija vidū aicināja Rīgas pilsētas pašvaldību nekavējoties izstrādāt kompleksu pasākumu plānu gaisa piesārņojuma problēmu risināšanai un gaisa kvalitātes uzlabošanai pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!