Foto: LETA
Kopš oktobra sākuma saslimstība ar Covid-19 stabili pieaugusi visās vecuma grupās, izņemot bērnus līdz 14 gadu vecumam, kuriem pēdējo divu nedēļu laikā saslimstība samazinājās, liecina Slimību profilakses un kontroles centra sniegtā informācija.

Tas saistāms ar rudens brīvlaiku un attālināto mācību ieviešanu skolās.

Pagājušajā nedēļā visvairāk inficēto bija vecuma grupā no 15 līdz 49 gadiem, starp kuriem ir visaktīvākie iedzīvotāji darbspējas vecumā.

Ņemot vērā plašo Covid-19 izplatību, SPKC aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un ierobežot ilgstošus kontaktus ar cilvēkiem ārpus mājsaimniecības.

SPKC aicina, ja iespējams, mācības un darbu organizēt no mājām, uz veikalu doties pēc iespējas retāk, iegādājoties nepieciešamās preces vairākām dienām.

Jau vēstīts, ka pēdējo 24 stundu laikā veikti 3744 Covid-19 izmeklējumi, reģistrēti 215 jauni inficēšanās gadījumi, bet trīs personas mirušas.

Savukārt piektdien, 6. novembrī, Ministru kabineta ārkārtas un Krīzes vadības padomes kopsēdē, izskatot virkni ar Covid-19 izplatības ierobežošanu saistītos jautājumus, Ministru kabinets pieņēma rīkojumu izsludināt valstī ārkārtējo situāciju no pirmdienas, 9. novembra.

Valdība lēmusi izsludināt visā valsts teritorijā ārkārtējo situāciju uz četrām nedēļām jeb laiku no 9. novembra līdz 6. decembrim. Ministru kabineta rīkojuma teksts pieejams šeit.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!