Centrālā vēlēšanu komisija divu nedēļu laikā plāno noskaidrot, cik vērienīga bijusi vēlēšanu dokumentu viltošana Balvu rajona Kubuļu pagastā. Atkarībā no viltojumu apjoma, tiks lemts par rezultātu anulēšanu šajā iecirknī.
Saskaņā ar informāciju, ko CVK vadītājs Arnis Cimdars sniedza žurnālistiem pēc ārkārtas komisijas sēdes, pašreiz tiek noskaidrots cik neatnākušas personas ir fiktīvi uzskaitītas kā nobalsojušas.

Pirmdienas rītā CVK priekšsēdētājs sazinājās ar Balvu rajona prokuratūru, no kuras saņemta informācija par to, ka viena no Kubuļu pagasta vēlēšanu iecirkņa komisijas loceklēm ir ierakstījusi balsotāju sarakstos piecas viņai zināmas personas, kas patiesībā vēlēšanu iecirknī nav balsojušas.

Cimdars pirmdien pēc ārkārtas sēdes žurnālistiem atzina, ka likumā nav noteikts minimālais rezultātu viltojuma apjoms, kas nepieciešams, lai CVK anulētu rezultātus kādā konkrētā iecirknī. Cimdars gan norādīja – ja izrādīsies, ka runa ir tikai par pieciem vēlētājiem, rezultātus neanulēs.

Tāpat CVK vadītājs prognozēja, ka gadījumā, ja rezultāti Kubuļu pagastā tiks anulēti, kopējo vēlēšanu iznākumu tas būtiski neietekmēs.

Kubuļu pagasta vēlēšanu komisijas locekle CVK atzinusies, ka ir viltojusi rezultātus. Viņa skaidrojusi, ka tā viņai likusi darīt vietējās vēlēšanu komisijas vadītāja, kura gan to kategoriski noliedz.

CVK pārstāvji ir vērsušies pie tiesībsargiem, lūdzot pārbaudīt notikušo un lemt par vainīgo personu atbildību. Vainīgajai personai par šādu nodarījumu var iestāties kriminālatbildība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!