Foto: Publicitātes attēli
Daļa zemledus makšķernieku nokļuvuši krastā pēc plaisas izveidošanās ledū Rīgas jūras līcī Bulduros, sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere.

Glābšanas dienesta darbinieki atraduši šaurāku vietu plaisā un izveidojuši laipu, pa kuru cilvēki nokļuva krastā, stāstīja Vetere.

Taču aptuveni divus kilometrus tālāk uz Majoru pusi uz ledus vēl atrodas cilvēki, kuriem varētu būt nepieciešama palīdzība, par jaunāko informāciju informēja Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Ulbina.

Ledū izveidojusies bīstama plaisa, sacīja Ulbina. Tur uz ledus atrodas līdz pat 200 cilvēkiem. Apsekojam, ko iesākt ar šiem ļaudīm, viņa teica.

Glābšanas operāciju koordinē Jūras spēki. Krasta apsardzes dienests pieprasīja atbalstu Valsts robežsardzei, uz notikuma vietu nosūtot kuģi "Valpas". Iesaistīts arī brīvostas ledlauzis "Varma". Bruņotie spēki uz notikuma vietu nosūtījuši divus helikopterus "Mi-17", lai sniegtu atbalstu glābšanas operācijā.

Helikopters apseko situāciju no gaisa, lai izlemtu par turpmāko rīcību, teica Ulbina.

VUGD ieradies notikuma vietā ar četrām glābšanās laivām.

Informāciju atbildīgie dienesti par plaisu ledū piekrastes zonā saņēma ap trijiem dienā.

Plaisu līča piekrastē radījis dienvidu, dienvidaustrumu vējš, kas sestdien brāzmās pastiprinājās līdz 8 metriem sekundē, skaidro sinoptiķi. Vējš ledu dzen prom no krasta, bet tā kā viss līcis ir pārklāts ar ledu un tas pārsvarā ir biezs, liela kustība nenotiek. Svētdien saglabāsies mērens dienvidaustrumu vējš, liecina prognozes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!