Foto: EPA/LETA
Lai godinātu Viņa Svētības Dalailamas XIV devumu cilvēcei un vizīti Latvijā, visi publiskās lekcijas "Līdzcietības kultūra" apmeklētāji tiek aicināti ierasties ar baltiem lilijas ziediem, informēja pasākuma organizatori.

Pēc Dalailamas uzstāšanās, kas 9.septembrī no plkst.13.30 līdz 15.30 notiks "Arēnā Rīga", ziedi simboliski tiks izkaisīti Daugavā.

"Viņa Svētības Dalailamas XIV trešā vizīte Latvijā ir nozīmīgs un ilgi gaidīts notikums visiem, kas vēlas klātienē tikties ar vienu no pasaules izcilākajām personībām. Viņa Svētība iedvesmojusi un turpina iedvesmot miljoniem cilvēku, tāpēc mēs vēlamies paust pateicību un izrādīt cieņu izcilākajiem no 21.gadsimta ētikas principu un brīvības ideju paudējiem, lai arī Latvijas iedzīvotājiem atgādinātu mūsu neatkarības centienus," uzskata biedrības "Latvija Tibetai" valdes loceklis Jānis Mārtiņš Skuja.

Uz "Arēnu Rīga" atnestie liliju ziedi pirms publiskās lekcijas tiks izlikti gar skatuvi, bet pēc lekcijas nogādāti uz Krastmalu pie Lielā Kristapa statujas, kur plkst. 17, piedaloties Latvijas un citu valstu budistiem, tiks svinīgi ielaisti Daugavā.

Jau vēstīts, ka no 8.septembra līdz 11.septembrim Latvijā viesosies Dalailama. Kā informēja vizītes organizatori, vizītes laikā viņš uzsvērs līdzcietības lomu sabiedrībā un konstruktīva dialoga ar valsti nozīmi, aicinās uz dzīvi bez vardarbības. Savukārt viesošanās centrālais notikums būs viņa publiskā lekcija "Līdzcietības kultūra".

Dalailama 2011.gada 16.augustā ieradās Igaunijā, un tā bija jau trešā reize, kad viņš viesojās Latvijas kaimiņvalstī. Savukārt Latvijā Dalailama viesojies 1991. un 2001.gadā.

Ķīna pārvalda Tibetu kopš 1951.gada, kad šajā Himalaju reģionā tika iesūtīts komunistu valdības karaspēks. Daudzi tibetieši vaino Ķīnas valdību viņu kultūras un reliģijas apspiešanā, ko Pekina kategoriski noliedz. Ķīna apgalvo, ka tibetieši bauda reliģisko brīvību un ar investīciju palīdzību Pekina ir uzlabojusi dzīves standartus un modernizējusi šos reģionus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!