Darba devēji un strādājošie sniedz pretrunīgu un nepatiesu informāciju par darba algu un darba laiku - šo situāciju kā problēmu minējusi Labklājības ministrijas (LM) darba grupa nelegālās un nereģistrētās nodarbinātības ierobežošanai, informēja ministrijā.
Darba grupa secinājusi, ka šī problēma liedz Valsts ieņēmumu dienesta darbiniekiem pierādīt faktiski izmaksāto darba algu un aprēķināt nesamaksātos nodokļus un nodevas.

Grupa konstatējusi, ka darba devēji apzināti izvairās un neielaiž uzņēmumos darba inspektorus, tādējādi nav iespējams sastādīt administratīvo protokolu darba devējam par konstatētajiem pārkāpumiem.

26.maijā plkst.11 Labklājības ministrijā, Skolas ielā 28, Portretu zālē trešajā stāvā notiks preses konference, kurā ministrija iepazīstinās ar atklātajiem trūkumiem un piedāvās konkrētus risinājumus efektīvākai cīņai ar nelegālo nodarbinātību.

Preses konferencē piedalīsies labklājības ministre Dagnija Staķe un LM Darba departamenta direktore Ineta Tāre, Rīgas reģionālās Valsts darba inspekcijas vadītāja Rita Elce un Valsts ieņēmumu dienesta Galvenās nodokļu pārvaldes direktores vietniece Ināra Pētersone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!