Foto: LETA
Saistībā ar Covid-19 vīrusa infekcijas izplatības izraisīto Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas (TOS) darbaspējīgā ārstniecības un aprūpes personāla skaita samazināšanos, no ceturtdienas, 12. novembra, TOS koncentrēs visus savus resursus tikai neatliekamo traumu un septisko pacientu ārstēšanai, portālu "Delfi" informēja slimnīcā.

Šāds lēmums ir nepieciešams, lai nodrošinātu pacientu un darbinieku drošību, kā arī ārstēšanas atbilstību kvalitātes standartiem. Pacienti, kam bija plānota ārstēšanās TOS pēc 12. novembra, tiks informēti par izmaiņām individuāli.

"Kaulu locītavu sistēmas traumas bija, ir un būs arī šajā ārkārtas situācijā un tāpat kā līdz šim, tās tiks ārstētas Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā. Tomēr šobrīd, lai nodrošinātu nepārtrauktu palīdzību pacientiem neatliekamās situācijās, mums ir jāierobežo slimnīcas darba apjoms un sniegto pakalpojumu skaits, lai pasargātu gan personālu, gan pacientus," norāda TOS galvenais ārsts Uģis Zariņš.

Slimnīcas administrācija pateicas iedzīvotājiem par sapratni.

Traumotoloģijas un ortopēdijas slimnīca ir specializēta ārstniecības iestāde, kas sniedz augsti kvalificētu ārstniecības pakalpojumu primāru un sekundāru palīdzību skeleta traumu gadījumos, kompli­cētu traumu seku novēršanā, veic ortopēdiskas un rekonstruktīvas operācijas dažādu skeleta un locītavu slimību gadījumos.

Latvijas slimnīcās aizvadītajā diennaktī stacionēts 31 Covid-19 slimnieks, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Kopā stacionāros ārstējas 299 pacienti – 282 ar vidēji smagu slimības gaitu, 17 ar smagu slimības gaitu.

Pēdējās diennakts laikā no stacionāra izrakstīts 41 pacients, bet kopā izrakstīts 671.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!