Otrdien, 6. septembrī, Rīgā notika pirmā Tieslietu ministrijas valsts sekretāra Mārtiņa Bičevska vadītā darba grupas sēde, kurai jāizstrādā likumprojekts par Sv. Pētera baznīcas tiesisko statusu. Tajā nolēma darbu turpināt oktobra nogalē pēc Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas divpusējo sarunu beigām ar Rīgas Domi par efektīvāko un ekonomiski izdevīgāko Sv. Pētera baznīcas apsaimniekošanas modeli. Paredzēts, ka nākamajā sanāksmē darba grupas locekļi tiks iepazīstināti ar sarunu rezultātiem, portālu "Delfi" informēja Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Saleniece.
Tāpat sanāksmē secināja, ka likumprojekta iniciators – Rīgas Sv. Pētera baznīcas evaņģēliski luteriskā draudze - vēl konceptuāli nav saskaņojusi viedokli ar Latvijas Evaņģēliski luterisko baznīcu par baznīcas tālāko statusu, kas tai tuvākajā laikā ir jāpaveic.

Darba grupa ir izveidota ar ministru prezidenta rīkojumu un tajā ir pārstāvji no Tieslietu ministrijas, Reliģisko lietu pārvaldes, Rīgas Sv. Pētera baznīcas evaņģēliski luteriskā draudzes, Rīgas Domes un Valsts kancelejas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!