Foto: Ministru Kabinets
Valdība otrdien Datu valsts inspekcijas (DVI) direktores amatā iecēlusi Daigu Avdejanovu, portāls "Delfi" uzzināja Ministru kabinetā (MK).

Avdejanovu amatā virzīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Avdejanovai ir profesionālais maģistra grāds ekonomikā, tāpat viņai ir ilggadēja pieredze vadošā amatā valsts pārvaldē, strādājot Valsts ieņēmumu dienestā un Tieslietu ministrijā (TM).

Šobrīd Avdejanova ir TM Iekšējā audita departamenta direktore un kopš 4. janvāra DVI direktora pienākumu izpildītāja.

Vēstīts, ka pērnā gada novembrī tika izsludināts atklāts pretendentu konkurss uz DVI direktora amatu. Pirmais pretendentu vērtēšanas process beidzās bez rezultātiem, un Rasnačs pieņēma lēmumu izsludināt atkārtotu pretendentu konkursu.

Valsts kancelejā tika saņemti astoņi pieteikumi uz atkārtoti izsludināto vakanci.

Saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likumu, DVI vada direktors, kuru ieceļ amatā un atbrīvo no amata MK pēc tieslietu ministra priekšlikuma.

Kā ziņots, pērn oktobrī valdība nolēma ar 1. janvāri no amata atbrīvot DVI vadītāju Signi Plūmiņu saistībā ar amata pilnvaru beigšanos.

Jau ziņots, ka Tieslietu ministrijas ieskatā Plūmiņa neesot nodrošinājusi pietiekamu iekšējo kontroli pār normatīvo aktu aktualizāciju, līdz ar to pastāv normatīvo aktu nepareizas piemērošanas risks un risks, ka plānošanas dokumenti netiek pietiekami koordinēti, nenodrošinot plānoto darbību pēctecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!