Foto: Edijs Pālens
Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) uzskata, ka Saeimas deputāti taupīgi izmanto dienesta automašīnas.

" Saeimā dienesta auto tiesības saņemt tikai prezidija locekļiem, frakciju un komisiju vadītājiem. Visiem pārējiem deputātiem Saeimas autotransports kā tāds nepienākas – viņi var autobāzē pieteikt auto. Taču varu teikt, ka lielākoties deputāti šajā ziņā ir taupīgi. Piemēram, šodien šeit ar mani kopā ir mans kolēģis deputāts Mārtiņš Roze, bet mēs ekonomijas nolūkos braucām ar vienu auto, ' intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" atklāj Daudze.

Viņš arī pauž viedokli, ka dienesta auto nodoklis būtu jāmaksā tikai par to automašīnu izmantošanu, kas iegādātas par valsts naudu.

" Mana svēta pārliecība ir tāda, ka šim nodoklim vajadzētu attiekties tikai uz to autotransportu, kas iegādāts par nodokļu maksātāju naudu. Proti – valsts, pašvaldību un to kapitālsabiedrību autoparkiem. Ja atceraties, kad bija jāpieņem šis budžets, bija jāpanāk budžeta konsolidācija par 500 miljoniem. Toreiz Finanšu ministrija, atsaucoties uz sekmīgo Igaunijas piemēru, bija aprēķinājusi, ka ar minimāliem iekasēšanas rādītājiem šāds nodoklis varētu dot 38 miljonus. Mērķis, protams, ļoti cēls, bet jautājums, kā šīs idejas nesēji spēs to realizēt, ' pauž Daudze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!