Jaunais Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze ("Latvijai un Ventspilij" ) uzskata, ka kādam ir izdevīgi, lai bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes –Freibergas pieminētais Damokla zobens joprojām karātos virs Saeimas deputātu galvām, radot šaubu ēnu, un uzturētu sabiedrībā " mītu par nelietīgiem politiķiem."
Daudze intervijā laikrakstam " Neatkarīgā Rīta Avīze" atzīst, ka " visvienkāršāk būtu prokuratūrai šo [Damokla zobenu turošo] matu pārgriezt un pateikt – mūsu rīcībā ir tāda un tāda informācija, mēs piemērojam aizdomās turamā statusu tam, tam un tam. Tas būtu visvienkāršākais – mats pārgriezts, zobens nokritis, un skaidrs, kurām galvām tas ir trāpījis. "

"Bet acīmredzot kādam ir ļoti izdevīgi, lai mats nepārtrūktu un zobens šūpotos pār visām galvām. Turklāt vēl var būt, ka neviena no tām galvām nav īstā. Bet tas kādam ir izdevīgi – sēt šaubu ēnu, uzturēt sabiedrībā mītu par nelietīgajiem politiķiem," sacīja jaunais Saeimas priekšsēdētājs.

Viņš pauda viedokli, ka pašreizējā situācijā " nav tādu objektīvu apstākļu" Saeimas atlaišanai. " Saeimas atlaišanu var rosināt vienīgi tad, ja tā ir lemt nespējīga, nespēj pieņemt lēmumus, apstiprināt valdību un tā joprojām. Šobrīd šādu iemeslu nav, bet attieksmi pret vienu vai otru Saeimā pārstāvēto spēku sabiedrība var paust vēlēšanās, kas arī parāda, kam uzticas vēlētājs," sacīja Daudze.

Jau vēstīts, ka Vīķe-Freiberga iepriekš, uzrunājot Saeimas deputātus, atzina, ka pār dažu tautas kalpu galvām karājas Damokla zobens, kurš kuru katru brīdi var krist. Tobrīd Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis atzina, ka nezina par ko Vīķe-Freiberga runājusi. Savukārt pēc Daudzes apstiprināšanas amatā eksprezidente Vīķe-Freiberga Latvijas Radio atzina, ka viņa ievēlēšana šajā nozīmīgajā amatā " ir spļāviens sejā tautai", noradot uz viņa saistību ar " Latvijai un Ventspilij", kuras priekšsēdētājs joprojām ir smagos noziegumos apsūdzētais Aivars Lembergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!